ChatGPT en Midjourney weigeren afbeelding te maken met Donald Trump en bitcoin

Blog
woensdag, 12 juni 2024 om 22:48
chatgpt en midjourney weigeren afbeelding te maken met donald trump en bitcoin
Zowel ChatGPT als de beeldgenerator Midjourney weigeren om een afbeelding te maken van voormalig president Donald Trump in combinatie met bitcoin. Dit voorval werpt een nieuw licht op de strikte inhoudsrichtlijnen die sommige AI-platforms hanteren. Ook andere suggesties om een afbeelding te maken met Trump worden geweird door de AI tools.
De AI-assistent gaf prompt een melding terug dat het verzoek niet kon worden uitgevoerd omdat het niet strookte met hun inhoudsbeleid. Dit beleid lijkt gericht te zijn op het vermijden van 'controversiële en potentieel gevoelige onderwerpen die politieke figuren en financiële onderwerpen zoals cryptocurrency omvatten.'
Volgens de reactie van ChatGPT: "I was unable to generate the image because it did not align with our content policy. If you have another request or need an alternative concept, please let me know!" is duidelijk dat de inhoudsrichtlijnen van het platform strikt zijn en dat verzoeken die als controversieel of politiek gevoelig worden beschouwd, worden afgewezen.

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

Bij Midjourney kregen we er op de redactie zelfs een tijdelijk verbod voor opgelegd:
Bij ChatGPT krijg je onderstaande melding:
donald trump bitcoin
Trump kwam eerder deze week tijdens zijn campagne op het punt aan dat hij bitcoin benoemde als een belangrijk onderwerp. Met tools als ChatGPT (met Dall-E) en Midjourney kunnen websites en platformen doorgaans een afbeelding genereren die past bij het artikel. Dat wordt lastig met dit soort blokkades.

Censuur van AI

De vraag blijft waarom precies een afbeelding van Donald Trump en bitcoin als problematisch wordt gezien. Experts suggereren dat dit mogelijk te maken heeft met de combinatie van een politieke figuur met een financieel onderwerp dat vaak omgeven is door controverse en complexe juridische implicaties. In de afgelopen jaren is bitcoin zowel geprezen als bekritiseerd, en heeft Donald Trump zelf vaak polariserende meningen en reacties uitgelokt.
AI-platforms zoals ChatGPT en Midjourney staan bekend om hun mogelijkheden om complexe taken uit te voeren, waaronder het genereren van teksten en afbeeldingen op basis van gebruikersinvoer. Echter, om de integriteit en veiligheid van de inhoud te waarborgen, hanteren deze platforms ook strenge richtlijnen die bepaalde verzoeken beperken.
Gebruikers die afbeeldingen willen laten genereren, worden aangemoedigd om hun verzoeken zo te formuleren dat ze voldoen aan de inhoudsrichtlijnen van de AI-platforms. Alternatieve concepten en minder controversiële onderwerpen kunnen doorgaans zonder problemen worden verwerkt.
Wat vind jij? Moet dit kunnen?

Populair nieuws

Laatste reacties