Apple kondigt 'Apple Intelligence' aan

Nieuws
maandag, 10 juni 2024 om 20:24
apple intelligence
Apple kondigt nieuwe kunstmatige intelligentie (AI) opties aan. Het bedrijf heeft 'Apple Intelligence' bekendgemaakt, een nieuwe AI-functie die deel uitmaakt van de iOS 18-update. Met deze innovatie brengt Apple de kracht van kunstmatige intelligentie naar de vingers van meer dan een miljard gebruikers wereldwijd. Dit nieuws komt uit de presentatie tijdens WWDC 2024.

Wat is Apple Intelligence?

Apple Intelligence is ontworpen om gebruikers te helpen taken efficiënter uit te voeren door gebruik te maken van geavanceerde AI-technologieën. Deze functies zijn geïntegreerd in Siri, waardoor gebruikers een veel natuurlijkere interactie met hun apparaten kunnen ervaren. Siri kan nu iconen, widgets en teksten op het scherm begrijpen en acties uitvoeren in verschillende apps.
Met deze nieuwe functie hoopt Apple het dagelijkse leven van hun gebruikers te vereenvoudigen en de productiviteit te verhogen. De integratie van AI in alledaagse taken onderstreept Apple's voortdurende streven naar innovatie en klanttevredenheid.
De iOS 18-update, inclusief 'Apple Intelligence', is straks beschikbaar op alle mobiele apparaten.

Wat kan Apple Intelligence doen?

Met de nieuwe AI-functies kan Siri meldingen, teksten en e-mails samenvatten, notulen van vergaderingen geven en spraakmemo's analyseren. Bovendien kan Siri nu context begrijpen en gerelateerde acties uitvoeren, zoals het afspelen van een podcast die door een partner is gedeeld, of het oplichten van een foto en deze naar een vriend sturen.
Apple benadrukt in hun presentatie dat alle AI-verwerking op het apparaat zelf plaatsvindt om de privacy van gebruikers te waarborgen. Gebruikers met een A17 Pro- of M-serie chip kunnen profiteren van deze functies. Wanneer AI-functies naar de cloud moeten, zorgt Apple's 'Private Cloud' ervoor dat gegevens niet worden opgeslagen op servers en dat Apple geen toegang heeft tot deze informatie. Onafhankelijke experts zullen de privacyclaims van Apple verifiëren.

Siri wordt slimmer

Met iOS 18 kan Siri veel natuurlijker met gebruikers communiceren. Gebruikers kunnen nu typen naar Siri in plaats van alleen te praten, en Siri kan complexe taken uitvoeren, zoals het plannen van tekstberichten en het automatisch invullen van formulieren met informatie uit foto's.

Conclusie

Met de introductie van Apple Intelligence zet Apple een grote stap in de AI-wereld. De nieuwe functies beloven het gebruiksgemak en de productiviteit van iPhone- en Mac-gebruikers aanzienlijk te verbeteren, terwijl de privacy van de gebruikers wordt beschermd. De toekomst van AI op Apple-apparaten ziet er veelbelovend uit, en het is duidelijk dat Apple vastbesloten is om zijn gebruikers de meest geavanceerde technologieën te bieden.