Dit zijn de AI aandelen waar Warren Buffet in investeert

Nieuws
door Thomas
maandag, 08 juli 2024 om 10:00
32 aiwerldnl hoe ai gebruiken bij online investeren
De bekende investeerder Warren Buffett staat bekend om zijn unieke investeringsstrategie. Het heeft hem over de jaren heen een miljarden vermogen opgeleverd door gericht op bedrijven te investeren met een stabiele groei. Sinds 1965 komt zijn aanpak op een rendement van 4.384.748% te staan, wat neerkomt op een samengesteld jaarlijks rendement van 19,8%. Een belangrijk onderdeel van Buffet zijn portefeuille zijn drie bedrijven die aanzienlijk profiteren van kunstmatige intelligentie (AI). Dit zijn Snowflake, Amazon en Apple.

Snowflake

Snowflake vertegenwoordigt 0,2% van Buffett's portefeuille. Het bedrijf heeft de Data Cloud ontwikkeld om organisaties te ondersteunen bij het analyseren van hun cruciale data op één platform. Met de introductie van het Cortex AI-platform kunnen bedrijven nu AI-toepassingen creëren door grote taalmodellen (LLM's) te integreren met hun eigen gegevens. Ondanks een productomzetgroei van 34% op jaarbasis in het fiscale eerste kwartaal van 2025, is de groeisnelheid van Snowflake afgenomen. De aandelenprijs is sinds de piek in 2021 met 63% gedaald. Deze daling kan echter kansen bieden voor investeerders om het aandeel tegen een lagere prijs te verwerven voordat verdere stijgingen zich voordoen.

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

Amazon

Amazon vertegenwoordigt een groter aandeel in de portefeuille van Warren Buffett, namelijk 0,5%. Het bedrijf werd pas in 2019 toegevoegd aan Buffetts portefeuille. Amazon speelt in op de AI-trend via zijn Amazon Web Services (AWS). AWS biedt AI-ontwikkelaars kosteneffectieve datacenter chips en het Amazon Bedrock-platform met kant-en-klare grote taalmodellen (LLM's). AI kan een enorme economische impact hebben, wat Amazon aanzienlijke groeimogelijkheden biedt.

Apple

Apple neemt veruit het grootste deel van Buffetts portefeuille in, met een aandeel van 44,5%. Het is de grootste positie in Berkshire Hathaway's portefeuille. Buffett begon in 2016 met investeren in Apple, waarvan de huidige waarde $177,6 miljard bedraagt. Apple introduceert binnenkort nieuwe AI software, genaamd Apple Intelligence, en de iPhone 16, die AI werkbelastingen aankan. Apple heeft sterke financiële prestaties en keert aanzienlijke bedragen uit aan aandeelhouders via dividenden.

Populair nieuws

Laatste reacties