Eerste versie van Apple Intelligence gelanceerd met nieuwe AI functies

Nieuws
door Thomas
dinsdag, 30 juli 2024 om 10:00
ontdek de 5 belangrijkste aankondigingen van apple met ai
Apple heeft onlangs de eerste versie van Apple Intelligence geïntroduceerd. Het nieuwe platform zal een reeks kunstmatige intelligentie (AI) functies bevatten die onder andere Siri verbeteren, automatisch e-mails mogelijk maken en waarmee afbeeldingen gegenereerd kunnen worden.

Beschikbaarheid

Slechts een selecte groep kan met de nieuwe software aan de haak, gezien het momenteel alleen beschikbaar is in de ontwikkelaars beta van iOS 18.1, en vergelijkbare versies voor iPad en Mac. Gebruikers moeten zijn geregistreerd als Apple ontwikkelaars, die jaarlijks $99 betalen voor het ontwikkelaarsprogramma. Gebruikers moeten zich ook inschrijven voor een wachtlijst in de Apple instellingen app na het uitvoeren van de update om toegang te krijgen tot de service.
Apple heeft aangekondigd dat de AI functies later dit jaar publiekelijk beschikbaar zullen zijn, hoewel de versie 18.1 aangeeft dat de officiële lancering niet samenvalt met de nieuwe iPhone hardware, die in de herfst wordt verwacht met iOS 18.

Huidige functies

De huidige preview van Apple Intelligence bevat verschillende nieuwe functies, waaronder een vernieuwde look voor Siri met een gloeiend effect aan de rand van de telefoon, en verbeterde spraakherkenning die commando's begrijpt zelfs als de spreker woorden niet helemaal goed uitspreekt. Daarnaast zijn er ook verbeteringen in de zoekfunctie voor foto's en het maken van films, en kan de AI samenvattingen genereren voor mail, berichten en voicemail transcripties.
Sommige functies zijn echter nog niet beschikbaar in de huidige preview. Dit omvat beeldgeneratie, emoji-generatie, geautomatiseerde foto aanpassingen en verdere verbeteringen aan Siri, zoals het gebruik van persoonlijke informatie en acties binnen apps. Integratie met OpenAI’s ChatGPT zal ook pas later worden uitgerold.

Apple een topaandeel volgens Morgan Stanley

De wereldwijde bank Morgan Stanley heeft Apple uitgeroepen tot een topaandeel. Het bedrijf verwacht dat Apple Intelligence zal leiden tot een recordaantal upgrades van Apple apparaten. Analist Erik Woodring heeft om die reden het koersdoel voor Apple verhoogd naar $273, een van de hoogste onder analisten.