Morgan Stanley bestempeld Apple als top aandeel na AI strategie

Nieuws
door Thomas
dinsdag, 16 juli 2024 om 10:00
ontdek de 5 belangrijkste aankondigingen van apple met ai
De financiële dienstverlener Morgan Stanley heeft Apple uitgeroepen tot een top aandeel keuze, in afwachting van de lancering van het nieuwe kunstmatige intelligentie (AI) platform van het techbedrijf genaamd Apple Intelligence. Dit platform zal naar verwachting leiden tot een recordaantal upgrades van de smartphones, tablets en computers van het bedrijf. Analist Erik Woodring verhoogde het koersdoel voor Apple naar $273, waarmee het een van de hoogste doelen onder analisten is.
Apple onthulde zijn reeks AI diensten in juni tijdens de Worldwide Developers Conference, wat resulteerde in een recordhoogte voor Apple aandelen. Hieronder viel ook een integratie met OpenAI’s chatbot, ChatGPT. Sinds deze onthulling zijn de aandelen met 17% gestegen, vergeleken met een stijging van 7% voor de Nasdaq 100 Index.
De initiële adoptie van Apple Intelligence zal beperkt zijn tot Engelstalige iPhone gebruikers in de Verenigde Staten (VS) bij de lancering dit najaar. Er wordt verwacht dat de uitbreiding naar andere talen in de komende 12 tot 24 maanden nog meer waarde zal toevoegen.

Vooruitzichten

Woodring ziet de introductie van Apple Intelligence als een belangrijke drijfveer voor een meerjarige upgradecyclus, waarbij hij voorspelt dat Apple de komende twee jaar naar verwachting bijna 500 miljoen iPhones zal verkopen. Dit zou het vorige record van 2021-2022 overtreffen.
Naast Morgan Stanley heeft Loop Capital het hoogste koersdoel voor Apple aandelen zelfs nog hoger ingeschat en vastgesteld op $300. Daarmee is het doel met meer dan 70% ten opzichte van zijn eerdere doelstelling van $170.

iPhone 16 en gebruikersadoptie

Woodring verwacht een record vraag naar de iPhone 16 later dit jaar en gelooft dat 2025 het begin zou kunnen zijn van een meerjarige vernieuwing van apparaten. Slechts 15% van de huidige Apple gebruikersbasis zal echter in staat zijn om Apple Intelligence te ondersteunen, aangezien de technologie beperkt is tot apparaten met A17 Pro en M-Series chips. Dit betekent dat meer dan 1,2 miljard iPhones, iPads en Macs geüpgraded moeten worden.

Populair nieuws

Laatste reacties