Runway lanceert Gen-3 Alpha

Nieuws
dinsdag, 30 juli 2024 om 16:01
runway lanceert gen 3 alpha
Runway, een vooraanstaand bedrijf in de ontwikkeling van generatieve AI-tools, heeft vandaag de lancering van Gen-3 Alpha aangekondigd. Dit nieuwe AI-model biedt aanzienlijke verbeteringen in de controle en consistentie voor het generen van videos. Ook introduceert het de mogelijkheid om elke afbeelding als eerste frame van een video te gebruiken. Deze functie kan zelfstandig of samen met een tekstprompt worden toegepast voor extra begeleiding.
Gen-3 Alpha is een belangrijke update ten opzichte van zijn voorganger, Gen-2. Het model ondersteunt niet alleen tekst-naar-video en afbeelding-naar-video functies, maar biedt ook fijne controle over temporele aspecten en de mogelijkheid tot het genereren van creatieve overgangen en nauwkeurige key-framing van elementen binnen een scène​.

Today we are releasing Gen-3 Alpha Image to Video. This update allows you to use any image as the first frame of your video generation, either on its own or with a text prompt for additional guidance. Image to Video is major update that greatly improves the artistic control and…

2.3K
Reply

Verbeterde artistieke controle

Met Gen-3 Alpha kunnen gebruikers gedetailleerde en fotorealistische video's creëren, vooral van menselijke gezichten die een breed scala aan acties, gebaren en emoties vertonen. Dit model is geprezen om zijn vermogen om realistische en coherente video's te produceren die gunstig worden vergeleken met OpenAI’s nog te lanceren Sora-model​.
Het nieuwe model maakt gebruik van een geavanceerde infrastructuur voor multimodale modellen en is getraind op een mix van video's en afbeeldingen. Hierdoor kunnen video's met een lengte van 5 tot 10 seconden snel worden gegenereerd, wat aanzienlijk sneller is dan bij eerdere versies.
Runway werkt samen met toonaangevende entertainment- en mediaorganisaties om aangepaste versies van Gen-3 te creëren. Deze aangepaste modellen bieden meer stilistische controle en consistentie, afgestemd op specifieke artistieke en narratieve vereisten. Dit reflecteert Runway's toewijding om creatieve processen te verbeteren en te voldoen aan de eisen van de snel evoluerende filmindustrie​.
Naast de verbeterde creatieve mogelijkheden, heeft Runway nieuwe veiligheidsmaatregelen geïntroduceerd voor Gen-3 Alpha. Deze omvatten een intern visueel en tekst moderatiesysteem om ongepaste of schadelijke inhoud te filteren, en een herkomstsysteem dat compatibel is met de C2PA-standaard. Deze maatregelen zijn bedoeld om de inhoud die met het model wordt gegenereerd, in lijn te brengen met de servicevoorwaarden en ethische normen van Runway​.

Conclusie

De lancering van Gen-3 Alpha markeert een significante vooruitgang in AI-gegenereerde video’s en stelt nieuwe normen voor detail, consistentie en artistieke controle. Met de voortdurende innovaties van Runway kunnen we nog meer baanbrekende tools verwachten die de grenzen van wat mogelijk is met AI-gegenereerde content verder verleggen.