Sam Altman deelt nieuws over ChatGPT: 98% goedkoper

Nieuws
dinsdag, 01 oktober 2024 om 18:18
sam altman deelt nieuws over chatgpt 98 goedkoper
Sam Altman deelt vandaag meer nieuws over ChatGPT. Via X deelt hij onder andere dat de toekomstige kosten naar beneden gaan. Het is vooral goed nieuws voor developers.

shipping a few new tools for developers today! from last devday to this one: *98% decrease in cost per token from GPT-4 to 4o mini *50x increase in token volume across our systems *excellent model intelligence progress *(and a little bit of drama along the way)

10.9K
Reply

Nieuws over ChatGPT

Vandaag zijn er nieuwe tools voor ontwikkelaars geïntroduceerd die beloven de manier waarop software wordt ontwikkeld te transformeren. Sinds de laatste ontwikkelaarsdag zijn er indrukwekkende vooruitgangen geboekt die zowel de efficiëntie als de kosten voor ontwikkelaars positief zullen beïnvloeden.
Een van de meest opvallende ontwikkelingen is een 98% daling in kosten per token met de overgang van GPT-4 naar het nieuwe 4o mini-model. Deze aanzienlijke kostenreductie maakt geavanceerde taalmodellen toegankelijker voor een breder scala aan toepassingen en gebruikers.
Daarnaast is er een 50-voudige toename in het tokenvolume door de systemen heen gerealiseerd. Dit betekent dat ontwikkelaars nu met veel grotere datasets kunnen werken, wat de mogelijkheden voor het trainen van complexere modellen en het verwerken van meer data aanzienlijk vergroot.