Sam Altman reageert op lancering van ChatGPT o1

Nieuws
donderdag, 12 september 2024 om 21:00
sam altman chatgpt o1
OpenAI heeft zijn nieuwste en meest geavanceerde modelserie geïntroduceerd: o1. Dit model is ontworpen om complexere en meer algemene vormen van redenering uit te voeren.

Een nieuw tijdperk in AI-ontwikkeling

Volgens Sam Altman, CEO van OpenAI, markeert de lancering van o1 het begin van een nieuw tijdperk in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. "Het is het begin van een nieuw paradigma: AI die in staat is tot algemeen complexe redenering," aldus Altman.

Beschikbaarheid voor gebruikers

De eerste versies, o1-preview en o1-mini, zijn vanaf vandaag beschikbaar voor gebruikers van ChatGPT Plus en Teams, en voor tier 5-gebruikers via de API. "o1-preview en o1-mini zijn vandaag beschikbaar (de uitrol vindt over enkele uren plaats) in ChatGPT voor Plus- en Team-gebruikers en via onze API voor tier 5-gebruikers," schrijft Altman op X.

Opmerkelijke prestaties in de IOI

Een van de opvallende prestaties van o1 is dat een fijn afgestemde versie van het model onder competitievoorwaarden in de International Olympiad in Informatics (IOI) scoorde in het 49e percentiel. "Een fijn afgestemde versie van o1 scoorde in het 49e percentiel in de IOI onder competitievoorwaarden! En behaalde goud met 10.000 inzendingen per probleem," meldt Altman.

Monumentale inspanning van het OpenAI-team

Altman benadrukt dat de ontwikkeling van o1 een "monumentale inspanning" was van het hele OpenAI-team. "Ik ben extreem trots op het team; dit was een monumentale inspanning door het hele bedrijf," zegt hij.

Begin van een paradigmaverschuiving

Hoewel de lancering van o1 een belangrijke mijlpaal is, erkent Altman dat het model nog niet perfect is. "o1 is nog steeds gebrekkig, nog steeds beperkt, en het kan soms indrukwekkender lijken bij eerste gebruik dan na verloop van tijd," geeft hij toe. Desondanks ziet hij dit als het begin van een paradigmaverschuiving, waarbij AI steeds beter in staat is tot algemene, complexe redeneringen.

Populair nieuws