Sam Altman kondigt nieuwe mogelijkheden van ChatGPT aan

Nieuws
maandag, 13 mei 2024 om 19:44
sam altman kondigt nieuwe mogelijkheden van gpt 4 aan
In een recente blogpost heeft Sam Altman, de CEO van OpenAI, belangrijke updates en innovaties rondom de nieuwste versie van hun AI, GPT-4, aangekondigd. Altman benadrukte de missie van OpenAI om krachtige AI-tools gratis of tegen een scherpe prijs beschikbaar te stellen. Met trots meldde hij dat ChatGPT, het beste model ter wereld, gratis en zonder advertenties beschikbaar is. Of dat ook echt zo is, is echter niet aan hem natuurlijk.
De oorspronkelijke visie van OpenAI was om AI te ontwikkelen die wereldwijde voordelen zou bieden. Deze visie heeft zich echter ontwikkeld naar een model waarbij anderen de AI gebruiken om verbazingwekkende dingen te creëren waar iedereen van profiteert. Ondanks dat OpenAI een commercieel bedrijf blijft, streeft het ernaar om voortreffelijke AI-diensten gratis aan te bieden aan hopelijk miljarden mensen. Dat claimt Altman op zijn blog.
Een ander belangrijk punt in de aankondiging is de introductie van een nieuwe stem- en videomodus, die Altman beschrijft als de beste computerinterface die hij ooit heeft gebruikt. Deze nieuwe functies maken interactie met computers verrassend natuurlijk en intuïtief, vergelijkbaar met AI uit films. De nieuwe GPT-4 is niet alleen snel en slim, maar ook gebruiksvriendelijk en natuurlijk in gebruik.
Sam Altman sluit zijn bericht af met een dankwoord aan het team voor hun harde werk. Met de toevoeging van optionele personalisatie, toegang tot persoonlijke informatie en de mogelijkheid om namens gebruikers acties uit te voeren, ziet Altman een toekomst waarin we computers op veel uitgebreidere manieren kunnen gebruiken dan ooit tevoren.