Samsung verwacht dat de winst met meer dan 1.400% zal stijgen

Nieuws
vrijdag, 05 juli 2024 om 16:26
sci fi smartphone galaxy ai samsung
Samsung verwacht dat de winst voor de drie maanden tot juni 2024 vijftien keer hoger zal zijn in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Samsung profiteert van AI hype

Een opleving in kunstmatige intelligentie (AI) heeft de prijzen van geavanceerde chips opgedreven, wat de prognose voor het tweede kwartaal van het bedrijf heeft verhoogd.

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

De Zuid-Koreaanse techgigant is 's werelds grootste fabrikant van geheugenchips, smartphones en televisies.
De aankondiging zorgt ervoor dat de aandelen van Samsung tijdens de vroege handelsuren in Seoul met meer dan 2% stegen.
Het bedrijf rapporteert ook een meer dan tienvoudige stijging van de winst voor de eerste drie maanden van dit jaar.
In dit kwartaal verwacht het bedrijf dat de winst zal stijgen tot 10,4 biljoen won ($7,54 miljard), vergeleken met 670 miljard won vorig jaar.
Dit overtreft de prognoses van analisten van 8,8 biljoen won, volgens LSEG SmartEstimate.
"Op dit moment zien we een explosieve vraag naar AI-chips in datacenters en smartphones," aldus Marc Einstein, hoofdanalist bij het in Tokio gevestigde onderzoeks- en adviesbureau ITR Corporation.

Nvidia

Optimisme over AI is één van de redenen voor de bredere marktstijging van het afgelopen jaar, wat op woensdag de S&P 500 en de Nasdaq in de Verenigde Staten naar nieuwe records dreef.
De marktwaarde van chipgigant Nvidia steeg vorige maand voorbij $3 biljoen, en stond kort bovenaan als het meest waardevolle bedrijf ter wereld.
"De AI-boom die Nvidia enorm heeft gestimuleerd, boost ook de winst van Samsung en inderdaad die van de hele sector," zegt Einstein.
Samsung Electronics is de vlaggenschipeenheid van het Zuid-Koreaanse conglomeraat Samsung Group.
Volgende week wordt het technologiebedrijf mogelijk geconfronteerd met een driedaagse staking, die naar verwachting maandag begint. Een vakbond van werknemers eist een transparanter systeem voor bonussen en vrije tijd.

Populair nieuws

Laatste reacties