Samsung opent AI cafés in Nederland

Nieuws
vrijdag, 17 mei 2024 om 16:55
samsung ai cafe
Samsung Nederland heeft een opmerkelijke stap gezet met de lancering van Galaxy AI Cafés. Deze cafés bieden bezoekers de kans om aan de slag te gaan met de geavanceerde AI-technologieën van Samsung Galaxy, ingebed in een authentieke Koreaanse ambiance. Geïnspireerd door de toenemende populariteit van de Koreaanse cultuur, biedt elk café een belevenis waarbij technologie en traditie samenkomen. Hier kunnen gasten zich niet alleen verdiepen in de nieuwste slimme functies, maar ook genieten van een unieke culturele ervaring.
Voor de duidelijkheid: Samsung is een Zuid-Koreaans bedrijf. Mede daarom is er voor gekozen om te gaan voor een stijl die past bij die cultuur.
In deze speciale ruimtes kunnen bezoekers de handige Galaxy AI-functies uitproberen, zoals Live Translate waarmee gesprekken in realtime vertaald worden. Dit biedt een indruk van hoe eenvoudig communicatie kan zijn zonder de barrière van verschillende talen. Klanten krijgen de mogelijkheid om op een interactieve manier meer te leren over de producten, en bij hun vertrek worden ze aangemoedigd om hun ervaring verder te verkennen met een speciale aanbieding voor AI-producten van Galaxy. Samsung's initiatief benadrukt het streven naar het verbinden van technologie met dagelijkse waarde, waarmee ze de weg vrijmaken voor een wereld waarin taal geen belemmering meer vormt. Dat is te lezen op de website van Samsung.

Samsung en AI uitproberen in Nederland

In heel Nederland zijn de deuren geopend van het Samsung Galaxy AI Café. Inwoners van Eindhoven hadden al de kans om tijdens 17 en 18 mei deze unieke ervaring te beleven. De tournee zet zich voort met Rotterdam op het programma voor 25 en 26 mei, gevolgd door Westfield, waar de ervaring een week lang, van 27 mei tot met 2 juni, te vinden is. Haarlemmers kunnen het café bezoeken op 8 en 9 juni, en de afsluiting vindt plaats in Leeuwarden op 14 en 15 juni.
“We wilden mensen op een unieke manier de uitgebreide mogelijkheden van Galaxy AI laten ontdekken,” vertelt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences bij Samsung Nederland. “Omdat de Koreaanse cultuur dankzij onder andere K-pop, Kimchi en Koreaanse series als Squid Game populairder is dan ooit in ons land, hebben we een Koreaanse ervaring gecreëerd, compleet met Koreaanse teksten, kleurrijke neonverlichting en een Koreaans sprekende barman.”
In het café krijgen bezoekers een YouTube Short te zien op een Samsung device met Galaxy AI, waarin verschillende Koreaanse lekkernijen de revue passeren. Vervolgens kunnen bezoekers informatie over hun favoriete snacks opzoeken via Circle to Search met Google en een snack naar keuze bestellen bij de Koreaanse barman met behulp van de AI feature Live Translate. Bij vertrek krijgt de bezoeker een flyer met een unieke actie, die kan worden gebruikt om Galaxy AI-producten aan te schaffen in lokale winkels.
“Een moeiteloos vertaald WhatsApp-gesprek met een Koreaans sprekende barman is een perfecte manier om mensen te overtuigen van het enorme gemak van Galaxy AI,” zegt Gerben. “Taalbarrières zijn voorgoed verleden tijd, zelfs als je op vakantie bent in Korea! We hopen dat bezoekers het Galaxy AI Café vrolijk en geïnspireerd verlaten.”

Populair nieuws

Laatste reacties