Amazon voegt $230 miljoen aan cloudcredits toe aan AI-startups

Nieuws
donderdag, 13 juni 2024 om 14:44
amazon
Amazon heeft aangekondigd dat het $230 miljoen investeert in de vorm van Amazon Web Service (AWS) credits in start-ups op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Klantenbinding

Het is een nieuw voorbeeld van cloudproviders die proberen AI-klanten vanaf de vroege stadia aan te trekken. De credits zullen vroege generatieve AI-startups gratis toegang geven tot rekenkracht, een verscheidenheid aan AI-modellen en infrastructuur, mits zij hun bedrijven op AWS bouwen.

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

Amazon zegt dat het al jaarlijks $1 miljard aan cloudcredits aanbiedt aan startups, met deze nieuwe toezegging gericht op het ondersteunen van generatieve AI-startups.
"Ze zullen in staat zijn om heel snel te itereren en snel te schakelen indien nodig. En uiteindelijk, wanneer ze een groot succes behalen, zullen ze kunnen doorgroeien en opschalen met beveiliging, verantwoordelijkheid en consistentie," zegt Matt Wood, vice-president van AI-producten bij AWS.
Een deel van de credits zal ook 80 vroege bedrijven wereldwijd ondersteunen via het AWS Generative AI Accelerator-programma, aldus het bedrijf. Elke start-up die wordt toegelaten tot de accelerator kan tot $1 miljoen aan AWS-credits ontvangen.
Het is gebruikelijk voor cloudproviders, van Microsoft Azure tot Google Cloud, om credits aan te bieden om bedrijven aan te trekken om hun diensten te gebruiken, omdat de cloudkosten voor een bedrijf kunnen oplopen naarmate hun gebruik toeneemt.
Eerder dit jaar heeft Amazon zijn cloudcredits uitgebreid om het gebruik van modellen van aanbieders zoals Anthropic, Meta, Mistral AI en Cohere te dekken, omdat het bedrijf zijn marktaandeel van zijn AI-platform wil vergroten.

Versnelde groei

De vraag naar AI heeft het gebruik van clouddiensten opgedreven, wat heeft bijgedragen aan de versnelde groei van cloudproviders. Bijvoorbeeld, de omzet van AWS steeg met 17% tot $9,42 miljard in het eerste kwartaal, waarmee de verwachtingen van analisten werden overtroffen.
De investering van techgiganten in AI-startups heeft ook de aandacht van toezichthouders getrokken vanwege zorgen over concurrentiebeperking. Howard Wright, wereldwijd hoofd van bij AWS die startups-relaties beheerde, heeft onlangs het bedrijf verlaten, volgens mensen die bekend zijn met de zaak. Amazon weigert aan persbureau Reuters commentaar te geven op de stap.

Populair nieuws

Laatste reacties