Amazon gaat Alexa grondig veranderen: betaalde abonnementen en betere AI

Nieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 17:48
amazon gaat alexa grondig veranderen betaalde abonnementen en betere ai
Amazon werkt aan een ingrijpende vernieuwing van de AI-gedreven stemassistent Alexa en is van plan om een maandelijkse abonnementskost in te voeren. Deze kosten zouden nodig zijn om de technologische uitgaven te compenseren. Later dit jaar wordt een nieuwe Alexa verwacht, wat betekent dat de assistent beter kan concurreren met AI-gebaseerde chatbotdiensten van Microsoft en Google.

Wat kun je verwachten van de nieuwe Alexa?

  • Taalkundig model: Amazon gebruikt zijn eigen Titan grootschalig taalkundig model voor de verbeteringen.
  • Kosten: Een abonnement op Alexa zal losstaan van het Prime-abonnement en de exacte prijs moet nog vastgesteld worden.
  • Generatieve AI: In september heeft Amazon Alexa al verbeterd met generatieve kunstmatige intelligentie om meer gebruikers aan te trekken.
  • Concurrentie:Apple lijkt ook Siri te willen vernieuwen met generatieve AI-kenmerken.GPT-4o is door OpenAI onthuld, waarmee realtime gesprekken mogelijk worden, een eigenschap die ontbreekt bij oudere AI-assistenten.
Deze ontwikkelingen wijzen op een toenemende druk binnen de industrie om slimme thuisapparaten en virtuele assistenten voorzien van meer realistische conversatiemogelijkheden aan te bieden. Dit alles speelt zich af terwijl zorgen over privacy en beveiligingssystemen blijven bestaan, en terwijl ontwikkelaars in Seattle en elders nieuwe toepassingen voor AI in webdiensten en slimme apparaten blijven ontwikkelen.