Deze Starbucks heeft meer dan 100 robots in dienst

Nieuws
dinsdag, 28 mei 2024 om 20:28
deze starbucks heeft meer dan 100 robots in dienst 2
Een Starbucks gerund door voornamelijk robots? In Zuid-Korea is het al zover. Dit experiment met meer dan 100 robots vindt plaats in Seongnam.
NAVER 1784, gelegen in Seongnam, Zuid-Korea, is een technologisch bolwerk dat fungeert als een van 's werelds belangrijkste testomgevingen voor robotica en AI. Dit gebouw, dat dienst doet als het tweede hoofdkantoor van NAVER Corporation, is ontworpen om de interactie tussen mensen en robots te optimaliseren en vertegenwoordigt de toekomst van geavanceerde technologieën.
NAVER 1784 is niet alleen een werkruimte voor ongeveer 5.000 medewerkers, maar ook een plek waar meer dan 100 robots, bekend als "Rookie", autonoom door het gebouw bewegen om verschillende diensten te verlenen. Het gebouw is speciaal ontworpen met brede gangen en een robot-exclusieve lift genaamd de Roboport, om een naadloze navigatie voor de robots te garanderen​.

AI en cloud robotbesturing

Een van de meest baanbrekende aspecten van NAVER 1784 is het gebruik van een gecentraliseerde AI, bekend als ARC (Ai Robot Cloud). In plaats van dat elke robot zijn eigen computerkracht draagt, worden alle verwerkingstaken afgehandeld door krachtige servers die via een intern 5G-netwerk communiceren met de robots. Deze aanpak vermindert de noodzaak voor zware, energie-intensieve hardware in de robots zelf en maakt het mogelijk om snel software-updates door te voeren en verbeteringen te testen​.
NAVER maakt gebruik van 'digitale tweelingen' om de AI-ontwikkeling te versnellen. Dit zijn virtuele 3D-modellen van de fysieke ruimtes binnen NAVER 1784, waarmee robots veilig en snel kunnen worden getraind en getest. Deze technologie maakt het mogelijk om diverse scenario’s te simuleren en optimalisaties door te voeren voordat de robots in de echte wereld aan de slag gaan​.

De unieke Starbucks-ervaring

Op de tweede verdieping van NAVER 1784 bevindt zich een bijzonder Starbucks-filiaal, waar de Rookie-robots drankjes en snacks bezorgen aan klanten in vergaderruimtes en privézitplaatsen. Dit filiaal dient als een levend laboratorium voor het testen van menselijke interactie met robots en het verbeteren van de klanttevredenheid door innovatieve technologieën.
NAVER 1784 is meer dan een gebouw; het is een visie voor de toekomst van werken en leven met robots. De integratie van AI en robotica in alledaagse omgevingen kan de efficiëntie en het gemak in diverse sectoren verbeteren, van gezondheidszorg tot horeca. Terwijl NAVER doorgaat met het ontwikkelen van nieuwe robots en technologieën, blijft 1784 een cruciale rol spelen in het verkennen en vormgeven van deze toekomst.
NAVER 1784 is een voorbeeld van hoe geavanceerde technologieën ons leven kunnen transformeren en biedt een fascinerende blik op de toekomst van AI en robotica.