Voormalig OpenAI onderzoeker Jan Leike sluit zich aan bij Anthropic AI

Nieuws
dinsdag, 28 mei 2024 om 19:35
jan leike is weg bij openai en gaat voor nieuwe uitdaging bij anthropic ai
In een verrassende wending heeft Jan Leike, voorheen een toonaangevende onderzoeker bij OpenAI, aangekondigd dat hij zich heeft aangesloten bij Anthropic AI. Dit nieuws kwam naar voren in een recente tweet van Leike zelf, waarin hij zijn enthousiasme deelde over zijn nieuwe rol en missie bij Anthropic AI.

Jan Leike weg bij OpenAI

Leike heeft bij OpenAI een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het veld van kunstmatige intelligentie, met een bijzondere focus op AI-veiligheid en alles wat daarbij komt kijken. Zijn expertise in reinforcement learning en zijn inspanningen om AI-systemen te ontwikkelen die veilig en betrouwbaar zijn, hebben hem tot een gerespecteerde figuur in de AI-gemeenschap gemaakt.
Bij Anthropic AI zal Leike zijn werk voortzetten in het kader van de "superalignment missie". In zijn tweet kondigde hij aan dat zijn nieuwe team zich zal richten op:
  • Scalable Oversight: Het ontwikkelen van methoden om grootschalige en effectieve supervisie van AI-systemen mogelijk te maken.
  • Weak-to-Strong Generalization: Onderzoek naar manieren waarop AI van zwakke naar sterke generalisatie kan overgaan, wat cruciaal is voor robuustere en flexibeler AI-modellen.
  • Automated Alignment Research: Het automatiseren van het onderzoek naar AI-uitlijning, wat helpt om de veiligheid en betrouwbaarheid van AI-systemen te waarborgen.

Personeel gezocht

Leike sloot zijn aankondiging af met een uitnodiging aan geïnteresseerden om zich bij zijn nieuwe team aan te sluiten, en benadrukte dat zijn direct messages (DM's) open staan voor potentiële kandidaten.
Deze overstap naar Anthropic AI markeert een nieuwe fase in Leike's carrière, waarin hij zijn toewijding aan veilige en ethische AI voortzet binnen een nieuwe omgeving. Zijn werk bij Anthropic AI zal ongetwijfeld van grote invloed zijn op de voortgang en veiligheid van AI-technologieën.
Volg ons voor meer updates over ontwikkelingen in de wereld van kunstmatige intelligentie en de impact van toonaangevende onderzoekers zoals Jan Leike. Wat vind jij van deze opvallende stap?