Microsoft onthult Copilot+ pc's en nieuwe AI-functies voor Windows 11

Nieuws
dinsdag, 21 mei 2024 om 12:29
microsoft copilot alternatief voor chatgpt
Microsoft heeft deze week de lancering van Copilot+ pc's en een reeks nieuwe AI-functies voor Windows 11 aangekondigd. De techgigant wil hiermee geavanceerde kunstmatige intelligentie gaan laten samenvloeien met dagelijkse computertaken.

Copilot+ pc's

De Copilot+ pc's zijn ontworpen om kunstmatige intelligentie functionaliteiten uit te voeren. De pc's zijn uitgerust met de nieuwste hardware en software om optimaal gebruik te maken van de nieuwe AI-mogelijkheden die Windows 11 kan bieden. Denk aan snellere verwerkingstijden, verbeterde prestaties en naadloze integratie van AI in verschillende applicaties.

Nieuwe AI-functies in Windows 11

Ook heeft Microsoft een aantal nieuwe AI-functies toegevoegd aan Windows 11. Een van de belangrijkste toevoegingen is de verbeterde versie van de AI-assistent Copilot. Deze assistent biedt gebruikers de mogelijkheid om meer instellingen aan te passen en gebruik te maken van diverse toegankelijkheidsfuncties.
Een andere opmerkelijke functie is de integratie van AI-ondersteunde voorleesopties in de Edge-browser, ook beschikbaar in Copilot. Dit maakt het voor gebruikers mogelijk om teksten automatisch te laten voorlezen, wat vooral handig is voor bijvoorbeeld mensen met visuele beperkingen of leesproblemen.
Verwacht wordt dat de gigant uit Seattle blijft investeren in AI-technologieën en deze verder integreert in hun producten, waardoor gebruikers steeds meer geavanceerde en intuïtieve mogelijkheden tot hun beschikking krijgen.