Nieuwe AI gateway van Cloudflare nu voor iedereen beschikbaar

Nieuws
zondag, 02 juni 2024 om 19:12
nieuwe ai gateway van cloudflare nu voor iedereen beschikbaar
Cloudflare heeft de AI Gateway algemeen beschikbaar gemaakt, een nieuw platform dat een uniforme interface belooft voor het beheren en schalen van generatieve AI-workloads. De AI Gateway fungeert als een proxy tussen services en AI-inferentieproviders en ondersteunt functies zoals analytics, real-time logs, caching en rate limiting.
Ontworpen voor naadloze integratie met Cloudflare's netwerk, verbetert het de controle en zichtbaarheid van AI-operaties. De kernfuncties zijn beschikbaar op alle plannen, met verdere ontwikkelingen in het vooruitzicht. Dat meldt Cloudfare in hun aankondiging.

Belangrijke functies en voordelen

  1. Real-Time Analytics en Logs: Bedrijven kunnen AI-prestaties in real-time volgen, wat helpt bij het optimaliseren van processen en het snel identificeren van problemen.
  2. Caching en Rate Limiting: Door caching verbetert de responstijd van AI-modellen, terwijl rate limiting ervoor zorgt dat AI-diensten beschermd zijn tegen overbelasting en misbruik.
  3. Ondersteuning voor Meerdere Providers: Flexibiliteit om te werken met verschillende AI-inferentieproviders, waardoor bedrijven niet gebonden zijn aan één enkele aanbieder.
  4. Flexibiliteit om te werken met verschillende AI-providers, waardoor bedrijven niet gebonden zijn aan één enkele aanbieder.
  5. Verbeterde Controle en Zichtbaarheid: Met de AI Gateway kunnen bedrijven hun AI-operaties beter beheren, met meer inzicht en controle over de gebruikte AI-diensten.
  6. Met de AI Gateway kunnen bedrijven hun AI-operaties beter beheren, met meer inzicht en controle over de gebruikte AI-diensten.

Toekomstige ontwikkelingen

Cloudflare plant verdere verbeteringen aan de AI Gateway, zoals persistente logs en feedback-API’s. Deze toekomstige updates zullen de mogelijkheden voor AI-beheer verder uitbreiden en bedrijven nog meer tools bieden om hun AI-infrastructuur te optimaliseren.

Beschikbaarheid

De AI Gateway is beschikbaar voor alle Cloudflare-gebruikers, waarbij de kernfunctionaliteiten gratis worden aangeboden. Dit maakt geavanceerd AI-beheer toegankelijk voor zowel kleine bedrijven als grote ondernemingen.