Microsoft gaat $3,2 miljard investeren in Zweedse cloud en AI

Nieuws
maandag, 03 juni 2024 om 11:34
zweden ai
Microsoft zal 33,7 miljard Zweedse kronen ($3,21 miljard) investeren om zijn cloud- en kunstmatige intelligentie-infrastructuur in Zweden uit te breiden over een periode van twee jaar. Dat meldt de techgigant vandaag, zo berichten diverse media.

Microsoft en Zweden

De investering, de grootste van Microsoft tot nu toe in Zweden, omvat een belofte om ongeveer 250.000 mensen op te leiden met AI-vaardigheden, wat overeenkomt met 2,4% van de bevolking, om zo de concurrentiepositie van het Scandinavische land te versterken.
"Deze aankondiging gaat verder dan technologie; het is een toewijding om brede toegang te garanderen tot de tools en vaardigheden die nodig zijn voor het welzijn van de mensen en de economie van Zweden in het AI-tijdperk," zegt Microsoft Vicevoorzitter en President Brad Smith in een verklaring.
Als onderdeel van zijn investering is het bedrijf van plan om 20.000 van de meest geavanceerde grafische verwerkingseenheden (GPU's), die computerberekeningen versnellen, in te zetten op zijn Zweedse datacenters in Sandviken, Gävle en Staffanstorp.
Smith heeft vandaag een ontmoeting met de Zweedse premier Ulf Kristersson in Stockholm.
Microsoft zegt dat het zich inzet voor het bevorderen van AI-adoptie in de hele Scandinavische regio, waaronder naast Zweden ook Denemarken, Finland, IJsland en Noorwegen.
Een van de producten van Microsoft op de AI-markt is Copilot, een chatbot die concurreert met ChatGPT.