Nieuwe video generatie tool gaat concurrentie aan met OpenAI’s Sora

Nieuws
door Thomas
woensdag, 07 augustus 2024 om 10:00
de beste ai tools voor het toevoegen van ondertitels aan je videos
Een dochterbedrijf van ByteDance, bekend van de erg bekende social media app TikTok, heeft onlangs een nieuwe kunstmatige intelligentie (AI) tool gelanceerd, genaamd Jimeng AI. De nieuwe software is ontworpen om de concurrentie aan te gaan met OpenAI’s Sora. Beide programma's kunnen video's genereren op basis tekstinvoer, vergelijkbaar met programma’s zoals ChatGPT en DALL-E. De introductie van Jimeng AI volgt op de lanceringen van soortgelijke producten door andere Chinese technologiebedrijven, zoals Kuaishou's Kling AI en Zhipu AI's Ying.
AI video generatie heeft recent veel aandacht getrokken in verschillende sectoren, zoals marketing, entertainment en sociale media. De technologie biedt een efficiënte manier om video's te produceren, waardoor filmopnamen en acteerwerk overbodig worden. Hierdoor kunnen video's snel en op grote schaal worden gecreëerd. Daarnaast biedt AI video generatie aanpasbare opties voor meertalige video's, waardoor de content beter kan worden afgestemd op diverse doelgroepen.

Beschikbaar voor Chinees publiek

Faceu Technology, die aan Jimeng AI werkt, heeft de tool beschikbaar gemaakt voor Chinese gebruikers in de Apple App Store. Op 31 juli konden Android gebruikers al de applicatie downloaden. De software biedt gebruikers de mogelijkheid om via abonnementen ongeveer 2.050 afbeeldingen of 168 AI video's per maand te creëren. Abonnementen zijn verkrijgbaar voor 69 yuan per maand, 79 yuan voor een enkele maand, of 659 yuan per jaar. Dit gaat om respectievelijk zo’n $10 of $11 per maand en $92 per jaar.

Invideo AI

Naast Sora krijgt Jimeng AI ook concurrentie van andere tools. Zo streeft Invideo AI ernaar om videoproductie op een vergelijkbare manier te vereenvoudigen en te versnellen. Het doel is dat gebruikers zonder uitgebreide technische kennis snel professionele video's kunnen maken. Dit doet het programma met behulp van een breed scala aan sjablonen waarmee automatische video aanpassingen mogelijk zijn. Daarnaast heeft het een intuïtieve gebruikersinterface. Ook heeft Jimeng AI een krachtig algoritme dat suggesties biedt om video's te verbeteren.