Sam Altman reageert op nieuw vertrek van hoge pief bij OpenAI

Nieuws
donderdag, 26 september 2024 om 20:47
sam altman openai chatgpt
Sam Altman reageert op het vertrek van Mira Murati bij OpenAI. De topman heeft een drukke week achter de rug.
In een recente interne mededeling heeft Sam Altman, CEO van OpenAI, aangekondigd dat enkele sleutelfiguren het bedrijf zullen verlaten. Mira Murati, die de afgelopen 6,5 jaar een cruciale rol heeft gespeeld in de groei en ontwikkeling van OpenAI, heeft besloten haar functie neer te leggen. Altman prees haar als "instrumenteel voor de vooruitgang en groei van OpenAI" en gaf aan haar beslissing te steunen.

Vertrek bij OpenAI

Daarnaast hebben ook Bob McGrew en Barret Zoph hun vertrek aangekondigd. Volgens Altman hebben zij deze beslissingen "onafhankelijk van elkaar en in goede verstandhouding" genomen. Hij benadrukte dat leiderschapsveranderingen een natuurlijk onderdeel zijn van snelgroeiende en veeleisende bedrijven zoals OpenAI.
Om de continuïteit te waarborgen, heeft Altman een aantal nieuwe benoemingen binnen het managementteam aangekondigd. Mark Chen wordt de nieuwe Senior Vice President van Research en zal samen met Chief Scientist Jakub Pachocki de onderzoeksafdeling leiden. Over Chen zei Altman: "Ik kon niet enthousiaster zijn dat Mark deze rol op zich neemt."
Josh Achiam neemt de nieuwe rol van Head of Mission Alignment op zich, waarbij hij zal werken aan het afstemmen van alle bedrijfsprocessen op de missie van OpenAI. Kevin Scott en Srinivas Narayanan blijven leidinggeven aan het Applied-team, terwijl Matt Knight is benoemd tot Chief Information Security Officer.
Altman gaf aan dat hij zich verheugt op een hernieuwde focus op de technische en productgerichte aspecten van het bedrijf. "Ik kijk ernaar uit om het grootste deel van mijn tijd te besteden aan de technische en productonderdelen," aldus de CEO.
Hij sloot af met een woord van dank aan de vertrekkende leiders voor hun bijdragen en benadrukte het belang van een soepele overgang. Verdere details zullen worden besproken tijdens de aankomende personeelsbijeenkomst. OpenAI stapt af van hun huidige structuur en wordt een 'for-profit organisatie', het originele idee was om een non-profit te zijn en te blijven.

i just posted this note to openai: Hi All– Mira has been instrumental to OpenAI’s progress and growth the last 6.5 years; she has been a hugely significant factor in our development from an unknown research lab to an important company. When Mira informed me this morning that…

16.3K
Reply