Tom Hanks waarschuwt voor frauduleuze AI advertenties

Nieuws
door Thomas
zaterdag, 31 augustus 2024 om 10:00
42 aiwerldnl fraudepreventie
Tom Hanks waarschuwde onlangs zijn volgers voor misleidende advertenties die zijn naam, gelijkenis en stem gebruiken om zogenaamde "wondermiddelen" te promoten. Deze advertenties zijn volgens Hanks zonder zijn toestemming vervaardigd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI).
In een publieke mededeling via Instagram benadrukte de acteur dat hij geen enkele betrokkenheid heeft bij de geadverteerde producten of behandelingen en riep hij zijn fans op om waakzaam te zijn en hun geld niet te verspillen aan deze frauduleuze praktijken. Dit is niet de eerste keer dat Hanks wordt geconfronteerd met AI gerelateerde oplichting. Eerder waarschuwde hij al voor een soortgelijk incident waarbij een tandheelkundig bedrijf zijn digitale gelijkenis gebruikte om hun producten te promoten.

Andere gevallen van AI misbruik

Het probleem van AI misbruik beperkt zich niet tot Hanks. Ook countryzangeres Lainey Wilson getuigde eerder dit jaar voor het Amerikaanse Congres over het ongeoorloofd gebruik van haar gelijkenis om gewichtsverliesgummies te promoten. Wilson benadrukte dat dit type misbruik schadelijk kan zijn, vooral voor jongere fans die mogelijk vatbaarder zijn voor dergelijke misleidende informatie.
Zowel Hanks als Wilson uitten hun zorgen over de manier waarop AI kan worden ingezet om persoonlijke rechten en unieke kenmerken te misbruiken. Hoewel ze de positieve toepassingen van AI erkennen, dringen ze aan op meer controle en bescherming om dergelijke onethische praktijken te voorkomen.

Innovatieve technieken voor fraudepreventie

De voorbeelden van Tom Hanks en Lainey Wilson laten zien dat fraudepreventie belangrijker is dan ooit. Hoewel AI wordt gebruikt om fraude te plegen, kan het ook worden gebruikt in de strijd tegen het verbeteren van online veiligheid.
AI is een van de belangrijkste tools in fraudepreventie, doordat het complexe patronen herkent en verdachte activiteiten in real-time detecteert. Daarnaast biedt blockchain technologie een robuuste beveiligingsoplossing door een onveranderlijke keten van gegevens te creëren die moeilijk te manipuleren is. Ook geavanceerde analysetools en biometrische verificatie, zoals gezichtsherkenning en vingerafdrukscans, versterken de bescherming tegen identiteitsfraude