WhatsApp introduceert nieuwe AI functie voor gepersonaliseerde avatars

Nieuws
door Thomas
vrijdag, 05 juli 2024 om 10:00
ai whatsapp meta
De bekende berichtenapp, WhatsApp, werkt aan een innovatieve kunstmatige intelligentie (AI) functie die gebruikers in staat stelt om gepersonaliseerde avatars van zichzelf te creëren. De functie is momenteel nog in ontwikkeling, maar zal gebruik gaan maken van door gebruikers aangeleverde foto's en tekstprompts.
Met deze nieuwe tool kunnen gebruikers zichzelf in diverse denkbare settings plaatsen. Dit is vergelijkbaar met bestaande apps zoals Lensa AI en Snapchat's “Dreams” selfie-functie. Om de gepersonaliseerde avatars te maken, dienen gebruikers eenmalig foto's van zichzelf te uploaden. Deze afbeeldingen worden vervolgens gebruikt om Meta AI te trainen, waarna de avatars kunnen worden gegenereerd door simpelweg “Imagine me” te typen, gevolgd door een beschrijving van de gewenste setting.
De functie is optioneel en gaat een handmatige activering vereisen in de WhatsApp instellingen. Bovendien bieden de instellingen gebruikers de mogelijkheid om de referentiebeelden op elk gewenst moment te verwijderen. Zo kunnen gebruikers controle houden over hun persoonlijke gegevens.

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

Wanneer kunnen we een lancering verwachten?

Op dit moment is er nog geen exacte datum bekend voor de brede beschikbaarheid van de nieuwe AI functie. WhatsApp is nog bezig met het uitrollen van ondersteuning voor onder andere de Meta AI chatbot, alsook een real-time AI afbeeldingsgenerator voor gebruikers in de Verenigde Staten (VS). Gezien de uitdagingen en problemen die gepaard gaan met eerdere generatieve AI tools, kiest Meta voor een voorzichtige aanpak bij de introductie van deze nieuwe technologie.

Meta AI

Meta AI biedt al een scala aan diensten voor een beperkt aantal landen binnen de vertrouwde WhatsApp interface. Van het beantwoorden van vragen tot het assisteren bij het creëren van stickers, de AI functionaliteiten zijn ontworpen om de interactie te verbeteren en gebruikersgemak te vergroten.
De integratie belooft de manier waarop mensen communiceren te transformeren. Meta AI richt zich op gebruiksgemak en toegankelijkheid, wat bijdraagt aan een naadloze gebruikerservaring. Hoewel deze functies nog niet beschikbaar zijn in Nederland of België, zijn er plannen om ze in de nabije toekomst uit te rollen.

Populair nieuws

Laatste reacties