WHO komt met een AI-assistent: Sarah geeft gezondheidsadvies

Nieuws
donderdag, 09 mei 2024 om 1:24
who sarah
Met de viering van Wereldgezondheidsdag eerder deze maand, heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een stap gezet om mensen te ondersteunen in hun recht op gezondheid. De organisatie onthulde een digitale gezondheidsassistent, die gebruikmaakt van generatieve kunstmatige intelligentie om betrouwbaar en empathisch gezondheidsadvies aan te bieden.
In de wereld van de gezondheidszorg is dit niet nieuw. Wel is het opvallend dat de WHO hier nu mee komt.
Deze nieuwe gezondheidsassistent staat bekend als S.A.R.A.H. en is speciaal ontworpen om gebruikers wereldwijd te helpen hun gezondheid en welzijn te verbeteren. Met haar vermogen om in meerdere talen te communiceren en op elk moment van de dag beschikbaar te zijn, vertegenwoordigt S.A.R.A.H. een doorbraak op het gebied van digitale gezondheidsinformatie. De assistent maakt gebruik van de nieuwste technologieën om op een begrijpelijke en toegankelijke manier ondersteuning te bieden aan iedereen die op zoek is naar gezondheidsinformatie.
Op de website van de WHO kun je zelf vragen stellen. Het is belangrijk om te beseffen dat het niet gaat om een dokter die precies weet wat je mankeert. Het is een chatbot, geen waarheidsverteller.

Meer inzicht in gezondheidsrisico's

  • Levensstijl: Invloed op ontwikkeling van ernstige ziektes zoals kanker en diabetes.
  • Roken: Stopondersteuning kan levensbedreigende hart- en longaandoeningen verminderen.
  • Beweging: Regelmatige activiteit bevordert hartgezondheid.
  • Voeding: Balans in de voeding is essentieel voor het tegengaan van ziektes.
  • Stress: Beheersing draagt bij aan algemene welzijn.

Generatieve AI

AI">Generatieve AI maakt interactieve, gepersonaliseerde dialoog mogelijk die op menselijke gesprekken lijkt en biedt oordeelvrije ondersteuning. S.A.R.A.H., ondersteund door biologische AI van Soul Machines, illustreert deze vooruitgang. De mogelijkheid om accurater en met empathie te reageren, onderscheidt dit van statische algoritmes. Het aanmoedigen van onderzoek in deze innovatieve technologie helpt de volksgezondheid verder te begrijpen en uitdagingen aan te pakken.
  • Reacties: Accuraat en empathisch
  • Interactie: Persoonlijk, dynamisch
  • Ondersteuning: Biologische AI
  • Doel: Begrip van uitdagingen, bevordering volksgezondheid
Er zijn ook bedenken bij AI in de gezondheidszorg. Denk bijvoorbeeld aan: privacyvragen, veiligheid, precisie en gegevensbescherming.

Populair nieuws

Laatste reacties