2024 is een recordjaar voor AI: '11 keer meer modellen in productie'

Nieuws
maandag, 15 juli 2024 om 17:55
2024 is een recordjaar voor ai 11 keer meer modellen in productie
Bedrijven hebben wereldwijd een opmerkelijke sprong gemaakt in het implementeren van AI-modellen. Uit het "State of Data + AI" rapport blijkt dat er dit jaar maar liefst 11 keer zoveel AI-modellen in productie zijn genomen vergeleken met vorig jaar. Dit markeert een significante verschuiving van experimenteren naar daadwerkelijke toepassing van AI in bedrijfsprocessen.
Bedrijven zijn volgens het rapport drie keer efficiënter geworden in het implementeren van AI-modellen, waarbij de verhouding van experimentele naar geregistreerde modellen is gedaald van 16:1 naar 5:1.Deze efficiëntieverbetering bespaart niet alleen tijd, maar ook aanzienlijke kosten en middelen, wat bedrijven in staat stelt om sneller op veranderende marktomstandigheden te reageren en hun concurrentiepositie te versterken.

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

Waar komt de groei in AI vandaan?

De verschuiving wordt gedreven door de introductie van geavanceerde data-intelligentieplatforms die een gestroomlijnde, open omgeving bieden voor elke fase van de AI-levenscyclus. Deze platforms zorgen voor betere data governance, privacy en beveiliging, waardoor bedrijven met meer vertrouwen hun AI-modellen in productie kunnen nemen.
Deze platforms zorgen voor betere data governance, privacy en beveiliging, waardoor bedrijven met meer vertrouwen hun AI-modellen in productie kunnen nemen. Zo laat het rapport zien dat de efficiëntste sector, Retail & Consumer Goods, 25% van hun experimentele modellen in productie heeft genomen.
Het hele rapport kun je hier gratis opvragen: State of Data+AI.

Populair nieuws

Laatste reacties