'Bedrijven stappen over naar Retrieval Augmented Generation om AI te trainen'

Nieuws
maandag, 15 juli 2024 om 18:20
bedrijven stappen over naar retrieval augmented generation om ai te trainen
Een andere baanbrekende ontwikkeling in de AI-wereld is de adoptie van Retrieval Augmented Generation (RAG) technologie. Bedrijven stappen massaal over op RAG om hun Large Language Models (LLM's) te verbeteren.
Traditionele LLM's, zoals GPT-4, hebben de neiging om soms onnauwkeurige informatie te genereren, een fenomeen dat bekend staat als "hallucinaties".

Onderzoek naar RAG

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

RAG-technologie pakt dit probleem aan door gebruik te maken van bedrijfseigen data om de LLM's te voorzien van contextuele informatie. Dat is te lezen in het State of Data+AI rapport.
Dit zorgt ervoor dat de gegenereerde antwoorden veel nauwkeuriger en betrouwbaarder zijn. Het rapport toont aan dat 70% van de bedrijven die Generatieve AI gebruiken, nu tools en vector databases inzetten om hun basis modellen te verrijken met RAG.
De groei van vector databases is indrukwekkend, met een toename van 377% op jaarbasis. Dit geeft aan dat bedrijven steeds meer investeren in deze technologie om de prestaties van hun AI-toepassingen te optimaliseren.
Het hele rapport kun je hier gratis opvragen: State of Data+AI.

Populair nieuws

Laatste reacties