Adobe lanceert AI video model in Premiere Pro

Nieuws
door Thomas
dinsdag, 15 oktober 2024 om 10:00
wat is ai artificial intelligence kunstmatige intelligentie
Ook Adobe, een wereldwijd technologiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van creatieve software, zet de volgende stap in generatieve kunstmatige intelligentie (AI) om zijn positie als marktleider in de digitale design industrie te behouden. Dit doen ze met behulp van de lancering van het Adobe AI video model, dat nu beschikbaar is in enkele tools binnen hun video editing tool Premiere Pro.

Generatieve Extend

Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk om video's te genereren vanuit afbeeldingen en tekstbeschrijvingen. Een van de opvallende functies van dit nieuwe Adobe AI video model is de tool “Generative Extend”, die als beta is uitgerold in Premiere Pro. Deze functie stelt gebruikers in staat om de begin- of eindbeelden van hun clips met maximaal twee seconden te verlengen, waardoor kleine fouten zoals onverwachte bewegingen eenvoudig kunnen worden gecorrigeerd.
Naast de Premiere Pro integratie, worden de Text-to-Video en Image-to-Video tools van Adobe ook publiek beschikbaar gemaakt via de Firefly web app. Hiermee kunnen gebruikers video's genereren door tekst of afbeeldingen te uploaden. Dit opent de deur naar een scala aan creatieve mogelijkheden, zoals het creëren van B-roll materiaal of het visualiseren van reshoots.

Legaal

Hoewel het Adobe AI video model in staat is om indrukwekkende resultaten te leveren, zijn er enkele beperkingen. De gegenereerde video's zijn momenteel slechts vijf seconden lang en worden geleverd in een maximale resolutie van 720p bij 24 frames per seconde. Toch biedt Adobe's technologie een uniek en belangrijk voordeel ten opzichte van concurrenten: de AI modellen zijn namelijk getraind op legaal verkregen materiaal, wat betekent dat deze video's commercieel veilig zijn voor gebruik.
Adobe heeft ook plannen om de gegenereerde tijd te verkorten met een "turbo mode", en gebruikers kunnen video's publiceren met Content Credentials, wat een tool is die informatie toevoegt aan digitale content om transparantie te bieden over het gebruik van AI,

Populair nieuws