Vanaf nu kun je met Fernando Alonso praten (de AI versie)

Nieuws
door Thomas
dinsdag, 15 oktober 2024 om 12:00
kyutai labs lanceert moshi ai chatbot met real time spraakfuncties
Heb je er ooit van gedroomd om de Formule 1 legende Fernando Alonso te ontmoeten en een gesprek met hem aan te gaan? Vanaf nu kan het, althans, met zijn digitale alter ego. De bedrijven ElevenLabs en DeepReel hebben namelijk een kunstmatige intelligentie (AI) versie van tweevoudig Formule 1 kampioen gelanceerd, genaamd 'Ai.lonso'.
Het innovatieve project maakt gebruik van verschillende geavanceerde technologieën zoals een stemklonering technologie en AI avatars. Aston Martin, het team waarvoor Alonso momenteel racet, heeft deze nieuwe tool geïntroduceerd op hun officiële website, waar gebruikers een selectie van artikelen kunnen beluisteren in de stem van Alonso. De functionaliteit is ook nog eens beschikbaar in meerdere talen, zoals Engels, Spaans en Frans.
De technologie van ElevenLabs maakt gebruik van hun 'Audio Native' platform, dat tekst-naar-spraak functionaliteit biedt voor nieuwswebsites en blogs. Deze krachtige tool vertaalt geschreven woorden naar gesproken tekst, waarbij het accent en de toon van de spreker behouden blijven. Hierdoor kunnen fans over de hele wereld nu in hun eigen taal naar Alonso luisteren.

Unieke ervaring

De stem van 'Ai.lonso' kan niet alleen in verschillende talen spreken, maar klinkt ook verrassend natuurlijk. De AI versie praat zelfs in de eerste persoon. Het creëert daarmee een unieke ervaring voor fans. De ervaring wordt mogelijk gemaakt door de 'Audio Native' technologie van ElevenLabs, dat tekst-naar-spraak functionaliteit biedt voor nieuwswebsites en blogs.
Volgens Alonso zelf is dit project een geweldige manier om fans wereldwijd te bereiken. Hij is enthousiast over de mogelijkheden die deze technologie biedt om in contact te blijven met zijn gepassioneerde achterban.

Samenwerking

ElevenLabs en DeepReel zijn twee opkomende bedrijven in de AI scene. ElevenLabs is een technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in AI gestuurde spraaktechnologie, zoals stemklonering en tekst-naar-spraak oplossingen. De ontwikkelingen op dit gebied gaan zo snel dat we inmiddels op het punt zijn waarin de stemmen nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. DeepReel is daarentegen verantwoordelijk voor het creëren van AI avatars, waarmee realistische digitale versies van personen worden gecreëerd.

Populair nieuws