Ashton Kutcher ziet toekomst in AI: Maak je eigen film in plaats van een ander te kijken

Nieuws
vrijdag, 07 juni 2024 om 15:52
robot ai hollywood
De acteur uit "That '70s Show" voorspelt dat je binnenkort "in plaats van een film te kijken die iemand anders heeft bedacht, ik gewoon mijn eigen film kan genereren en bekijken."

Ashton Kutcher over AI

Ashton Kutcher kiest de kant van de robots in de grote strijd tussen kunst en kunstmatige intelligentie.

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

Tijdens een recent gesprek met Google CEO Eric Schmidt in de Berggruen Salon in Los Angeles, onthult hij dat hij de bètaversie van OpenAI's generatieve videotool Sora heeft getest en dat hij de beelden al goed genoeg vindt voor gebruik in film en televisie.
"Je kunt elk beeldmateriaal genereren dat je wilt. Je kunt goede video's van 10-15 seconden maken die er heel realistisch uitzien," aldus Kutcher. "AI maakt nog steeds fouten. Het begrijpt de fysica nog niet helemaal. Er zijn nog steeds wat haperingen, maar als je kijkt naar de generatie hiervan die een jaar geleden bestond in vergelijking met Sora, is het sprongen vooruit. In feite zit er beeldmateriaal in dat ik zou zeggen dat je gemakkelijk kunt gebruiken in een grote speelfilm of een televisieshow."

AI-fonds

Ashton Kutcher en Guy Oseary's venturekapitaalbedrijf, Sound Ventures, heeft onlangs een AI-investeringsfonds van $243 miljoen gelanceerd. Dit nieuwe fonds richt zich op bedrijven die machine learning-modellen ontwikkelen die op grote datasets zijn getraind.
Het doel van Sound Ventures is om te investeren in bedrijven die zich aan de voorhoede van AI-innovaties bevinden, met bijzondere aandacht voor toepassingen binnen de entertainmentindustrie.
Sound Ventures, opgericht in 2015, beheert meer dan $1 miljard aan activa en heeft al aanzienlijke investeringen gedaan in AI-bedrijven zoals OpenAI, Anthropic en StabilityAI.
Ashton Kutcher benadrukt dat AI de potentie heeft om net zo'n ingrijpende technologische verandering te brengen als het internet destijds deed. Hij en zijn team willen betrokken zijn bij deze transformatieve technologie en de bedrijven die hieraan werken ondersteunen.
Kutcher en Oseary geloven dat AI een cruciale rol zal spelen in verschillende industrieën, waaronder entertainment, en dat de bedrijven die ze ondersteunen aan de basis zullen staan van deze krachtige innovaties. Het fonds is al begonnen met investeren in toonaangevende AI-platforms en ziet een breed scala aan mogelijkheden voor de toekomst van AI.
Naast het investeren in technologieën, benadrukt Sound Ventures het belang van verantwoord en ethisch gebruik van AI. Ze werken samen met bedrijven die AI inzetten op manieren die positieve veranderingen kunnen brengen en bijdragen aan de vooruitgang van verschillende sectoren.

Populair nieuws

Laatste reacties