Dit is waarom deze bitcoin miner nu inzet op AI met behulp van Nvidia

Nieuws
dinsdag, 04 juni 2024 om 23:12
bitcoin mining ai
Core Scientific, een toonaangevend cryptomijnbedrijf, richt zich nu op kunstmatige intelligentie (AI) als antwoord op de groeiende vraag naar AI-infrastructuur. Door een strategische samenwerking met het door Nvidia gesteunde CoreWeave, wordt $300 miljoen geïnvesteerd in infrastructuurverbeteringen. Deze transformatie stelt Core Scientific in staat om naast Bitcoin mining ook geavanceerde AI-taken uit te voeren. De stap is bedoeld om te helpen bij een financieel stabiel beleid. Core Scientific ging eerder (bijna) failliet na flinke dalingen in de wereld van bitcoin en crypto.
HPC (supercomputing) en AI zijn een nieuwe groeimarkt voor bedrijven als Core Scientific.

Crypto en AI

De stap naar AI komt niet helemaal uit de lucht vallen. Net als mining in de wereld van crypto, is ook AI een intensieve industrie. Er is veel computerkracht nodig. Als je datacentra beheert, dan ligt daar je specialiteit. Het is een spel tussen de lopende kosten zoals de energierekening, en de mogelijke inkomsten.
De vraag naar AI-infrastructuur groeit exponentieel, aangedreven door de opkomst van geavanceerde AI-toepassingen zoals OpenAI’s ChatGPT. Om relevant te blijven in dit snel veranderende technologische landschap, is het voor bedrijven essentieel om hun aanbod te diversifiëren en in te spelen op nieuwe marktbehoeften. Core Scientific ziet in AI een kans om hun dienstverlening te verbreden en nieuwe inkomstenstromen te genereren.
De transformatie van hun faciliteiten, ondersteund door een investering van $300 miljoen van CoreWeave, maakt het mogelijk om complexe AI-taken uit te voeren. Deze infrastructuurverbeteringen zijn cruciaal voor het verwerken van geavanceerde computertaken, waardoor Core Scientific niet alleen afhankelijk is van de volatiele cryptomarkt, maar ook een stabielere en potentieel winstgevendere markt kan betreden.
Met de uitbreiding naar AI verwacht Core Scientific een significante omzetgroei, geschat op $290 miljoen per jaar. In totaal gaat het om een deal rond de $3,5 miljard. Wat denk jij? Is dit een handige stap voor bedrijven die actief zijn in de wereld van crypto mining?