Gerucht: Elon Musk vraagt Nvidia om AI-chips voor X en xAI boven Tesla

Nieuws
dinsdag, 04 juni 2024 om 21:53
gerucht elon musk vraagt nvidia om ai chips voor x en xai boven tesla
Elon Musk heeft Nvidia gevraagd om AI-processors die voor Tesla bedoeld waren, naar zijn bedrijven X (voorheen Twitter) en xAI te sturen. Hierdoor heeft Tesla een vertraging opgelopen in de levering van meer dan $500 miljoen aan processors, waardoor de bouw van supercomputers voor autonome voertuigen en robots werd vertraagd. Het gaat hier om een gerucht, er is niets bevestigd.
Elk techbedrijf heeft tegenwoordig een strategie rondom AI. Maar wat als je, a la Elon Musk, meerdere bedrijven runt die dezelfde hardware nodig hebben? In een wereld van schaarse microchips is dat ee belangrijke vraag.

X en AI

Tijdens het eerste kwartaal-winstgesprek van Tesla in april kondigde Musk aan dat Tesla tegen het einde van het jaar het aantal actieve H100 AI-chips van Nvidia zou verhogen van 35.000 naar 85.000. Interne e-mails van Nvidia tonen echter aan dat Musk een groot aantal AI-processors heeft doorgeschoven naar X en xAI. Dat meldt CNBC.
Deze beslissing heeft geleid tot onrust onder Tesla-aandeelhouders, die zich zorgen maken over Musk's toewijding aan het bedrijf, gezien zijn betrokkenheid bij meerdere andere ondernemingen. Tesla heeft te maken met dalende verkopen en toenemende concurrentie, wat de zorgen over de toekomst van het bedrijf vergroot.
Door Musk's besluit om Nvidia's chips naar X en xAI te sturen, heeft Tesla mogelijk vertraging opgelopen in de opbouw van de supercomputers die het bedrijf nodig heeft voor de ontwikkeling van AI en robotica. Dit komt bovenop de zorgen van aandeelhouders over Musk's vele verplichtingen en de impact daarvan op Tesla.

Gevolgen voor Tesla

Musk's besluit om AI-chips voor X en xAI voorrang te geven boven Tesla roept vragen op over mogelijke belangenconflicten en zijn vermogen om effectief leiding te geven aan Tesla terwijl hij meerdere bedrijven runt. Deze ontwikkelingen vergroten de zorgen van aandeelhouders over de toekomst van Tesla.
Wat denk jij? Als dit gerucht waarheid blijkt, is dit een slimme beslissing?