Dit is wat je moet weten over de nieuwe GenAI Suite van Snapchat

Nieuws
donderdag, 20 juni 2024 om 19:45
nieontdek de nieuwe genai suite in snaps lens studio 50uw project
Snapchat komt weer met nieuwe opties. Er zijn nu nog meer manieren om met de app met AI aan de slag te gaan.
Snap heeft nieuwe AR-ervaringen geïntroduceerd, aangedreven door generatieve AI (GenAI), waarmee ze de grenzen van wat mogelijk is in augmented reality (AR) verleggen.
Deze innovaties zijn bedoeld om de wereldwijde gemeenschap van Snapchatters en AR-ontwikkelaars te inspireren en hun creativiteit tot leven te brengen. Dat is te lezen op de website van Snapchat.

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

Generatieve AI

Snap's nieuwste prototype, een real-time beeldmodel, maakt het mogelijk om direct ideeën om te zetten in levendige AR-ervaringen. Deze doorbraak is het resultaat van geoptimaliseerde GenAI-technieken die sneller en efficiënter zijn, zelfs op mobiele apparaten.
Dit stelt gebruikers in staat om Bitmoji-achtergronden, chatachtergronden, AI-huisdieren en natuurlijk de iconische AI-lenzen te creëren en te delen, waar ze ook zijn​.

GenAI Suite voor AR Makers

Voor de AR-maker gemeenschap introduceert Snap de nieuwe GenAI Suite in Lens Studio 5.0. Deze suite stelt makers in staat om aangepaste machine learning (ML) modellen en assets te genereren, waardoor de creatietijd van nieuwe lenzen aanzienlijk wordt verkort. Dit betekent dat makers van hoge kwaliteit lenzen sneller dan ooit kunnen bouwen.

Samenwerking met de National Portrait Gallery

Snap heeft ook samengewerkt met de National Portrait Gallery in Londen om lenzen te creëren die geïnspireerd zijn op iconische portretstijlen. Snapchatters kunnen deze lenzen gebruiken, een Snap maken en deze indienen voor de "Living Portrait" projectiemuur in het museum.
Deze samenwerking toont hoe de GenAI Suite door de artistieke gemeenschap wordt omarmd.

Lens Studio 5.0 Release

De release van Lens Studio 5.0 introduceert tal van nieuwe functies voor AR-creatie, waaronder verbeterde productiviteit, modulariteit en snelheid. Met tools zoals de ML Face Effect, Immersive ML, en 3D Asset Generation kunnen ontwikkelaars hun workflow personaliseren en complexere projecten realiseren​.

Populair nieuws

Laatste reacties