Google Labs lanceert Video FX: Generatieve AI om video's en meer te bewerken

Nieuws
woensdag, 15 mei 2024 om 21:30
google labs lanceert video fx generatieve ai om videos en meer te bewerken
In de steeds evoluerende wereld van digitale media biedt Google's nieuwste bijdrage, VideoFX, een veelbelovende toekomst voor het omzetten van ideeën in levendige video's. Deze innovatieve tool is een onderdeel van een groter experiment van Google Labs, dat bekend staat om zijn vooruitstrevende technologische ontwikkelingen. Samen met de bestaande tools zoals MusicFX en ImageFX, die recente verbeteringen hebben ondergaan, stelt dit platform gebruikers in staat om hun creatieve visie op nieuwe en verbeterde manieren te uiten.
Met de wereldwijde beschikbaarheid in meer dan honderd landen, zet dit initiatief van Google de standaard voor creatieve software. De updates aan MusicFX en ImageFX introduceren geavanceerde beeldbewerkingsfuncties en meer mogelijkheden voor het creëren van muziek. Deze instrumenten zijn niet alleen een aanwinst voor professionele creatievelingen, maar stellen ook amateurs in staat om hun unieke creatieve stem te vinden en te ontwikkelen binnen de digitale ruimte.

Key Takeaways

  • Google's VideoFX transformeert creatieve ideeën naar dynamische video's.
  • Verbeteringen in ImageFX en MusicFX bieden geavanceerde controle en kwaliteit.
  • Google zet weer een stap vooruit in generatieve AI voor creatieve uitdrukking.

Basale Uitleg

  • Google Labs heeft nieuwe hulpmiddelen onthuld — VideoFX, ImageFX, en MusicFX — die de creatie van media met behulp van kunstmatige intelligentie vereenvoudigen.
  • VideoFX is een experimenteel instrument, aangedreven door DeepMind's meest geavanceerde videomodel Veo, waarmee gebruikers video's kunnen genereren vanuit tekstbeschrijvingen.
  • ImageFX verbetert de kwaliteit van afbeeldingen en biedt meer bewerkingsmogelijkheden, terwijl MusicFX nu een DJ-modus bevat om muziek te mixen.
  • Deze hulpmiddelen zijn nu toegankelijker, beschikbaar in meer dan 110 landen en 37 talen, ter ondersteuning van creatieve ontwikkeling wereldwijd.
Belangrijkste Kenmerken:
  • Toegankelijkheid: Beschikbaar in meerdere talen en landen.
  • Integratie met Creators: Samenwerking met makers voor verantwoorde ontwikkeling.
  • Generatieve Media: Ondersteunen van creativiteit met AI gegenereerde tekst, afbeeldingen, muziek, en video.
  • My Library Functionaliteit: Opslaan, bekijken en remixen van content is mogelijk gemaakt.
Door de uitgebreide toegang en voortdurende updates wordt de consistentie en kwaliteit van AI-gegenereerde inhoud — zoals die van Imagen 2 en Imagen 3 — steeds meer verbeterd. Dit stelt gebruikers in staat revolutionaire methoden te verkennen om hun verhalen te vertellen met behulp van vooruitstrevende AI-modellen zoals GQN en DVD-GAN van entiteiten als DeepMind en OpenAI. Hierdoor wordt de weg vrijgemaakt voor een nieuw tijdperk van generatieve media.

VideoFX laat uw ideeën veranderen in video's

  • VideoFX: Gebruik deze experimentele tool om met een tekstprompt een idee om te zetten in een video.
  • Veo: Aangedreven door Google DeepMind's geavanceerd model voor videoproductie, mogelijk makend emotionele diepgang in diverse visuele stijlen te vangen.
  • Storyboard-modus: Permiteer het scene per scene uitbouwen van uw verhaal en voeg muziek toe aan de uiteindelijke video voor een meer geregisseerde ervaring.
  • Beschikbaarheid: Momenteel in privé voorvertoning in de VS met de mogelijkheid om toe te treden tot de wachtlijst.
VideoFX is niet alleen een middel voor snelle inhoudcreatie, maar biedt ook het potentieel voor het produceren van geavanceerde cinematografische effecten. Het biedt een nieuw platform voor contentmakers van allerlei soorten, van YouTube vloggers tot professionele filmmakers, om hun creatieve visie tot leven te brengen. Gebruikers kunnen zowel levensgetrouwe timelapses als complexe videopoëzie samenstellen, en de tool heeft het potentieel om een essentieel onderdeel te worden voor het ontwerpen van Youtube Shorts of andere social media content.

ImageFX introduceert beeldbewerkingsfuncties en afbeeldingen van hogere kwaliteit

Met ImageFX is er nu een betere ervaring voor gebruikers die visuele kunst maken of herinneringen nabootsen. Recentelijk heeft het platform de mogelijkheid geïmplementeerd om specifieke elementen in afbeeldingen aan te passen, toe te voegen of te verwijderen door deze simpelweg te bestrijken.
  • Bewerkingsfuncties: Gebruikers kunnen nu directe aanpassingen in beelden maken.
Verder heeft ImageFX Imagen 3 geïntegreerd, afkomstig van Google DeepMind. Dit model biedt verbeterde fotorealisme, verfijnde details en een nauwkeurigere tekstweergave.
  • Imagen 3: Zorgt voor fotorealistische afbeeldingen met minder visuele fouten.
  • Toegang: De wachtlijst staat open voor toegang tot Imagen 3.
Cinematografische stijlen en 1080p kwaliteit dragen bij aan een professionele uitstraling, van artistieke projecten tot levensechte fotografie. Men kan de vernieuwde mogelijkheden vanaf vandaag ervaren.

MusicFX laat je jouw innerlijke DJ ontdekken en nieuwe beats creëren

Met MusicFX kun je jouw eigen beats mixen door gebruik te maken van DJ Mode. Deze innovatie biedt de mogelijkheid om:
  • Verschillende genres samen te brengen
  • Instrumenten te combineren
  • Muzikale verhalen tot leven te wekken
Het is een speeltuin voor het inspireren van nieuwe muziek, en staat klaar om nu uitgeprobeerd te worden.