Google kondigt LearnLM aan: betere AI voor in het onderwijs

Nieuws
woensdag, 15 mei 2024 om 21:28
google kondigt learnlm aan betere ai voor in het onderwijs
Kunstmatige intelligentie (AI) blijft de manier waarop we leren en creëren vormgeven en evolueert voortdurend om ons dagelijks leven te verbeteren. Met nieuwe hulpmiddelen wordt leren niet alleen boeiender, maar ook toegankelijker voor een breder publiek. Tegelijkertijd is het belangrijk dat er maatregelen worden getroffen om misbruik van deze technologieën te voorkomen.
Volgens Google is deze vooruitgang op het gebied van AI mede mogelijk dankzij een doordachte aanpak, gesteund door principes die zowel de risico's aanpakken als de voordelen voor individuen en de maatschappij maximaliseren. Het gaat hierbij niet alleen om de technologie op zich, maar ook om het meenemen van inzichten uit eigen onderzoek en feedback van experts, gebruikers en partners om de ontwikkeling van verantwoorde AI te sturen.

Belangrijke Inzichten

  • AI-technologieën worden ontwikkeld met een focus op verbeterd leren en creativiteit.
  • Het maken van kennis toegankelijker is een prioriteit, terwijl ook potentiële misbruiken worden aangepakt.
  • Verantwoordelijke AI-principes leiden ontwikkelingen om positieve maatschappelijke impact te waarborgen.

AI Bouwen ten Behoeve van de Maatschappij met LearnLM

Google introduceert LearnLM, een geavanceerde groep van modellen die opvoeding en leren transformeren. Deze modellen, die zijn ontwikkeld op basis van het Gemini-platform, zijn specifiek afgestemd om leren meer op maat en effectief te maken.
Eigenschappen van LearnLM:
  • Onderwijskundige Integratie: Verwevenheid van wetenschappelijk onderbouwde leerprincipes.
  • Persoonlijke Aanpasbaarheid: Aanpassing aan de distinctieve vereisten en doelstellingen van de leerder.
  • Cognitieve Belastingbeheer: Hulpmiddelen ontwikkelen voor effectievere informatieopname.
LearnLM wordt ingezet over verschillende producten, van Gemini tot Google Classroom. Specifiek levert de Gemini-app de leercoach 'Gem', die begeleidt bij het studeren. Binnen de YouTube-app kunnen gebruikers op Android aan de slag met onderwijsvideo’s door vragen te stellen of hun kennis te testen via quizzen.
Innovaties in Interactie:
  • Gemini App: Studiebegeleiding door middel van 'Learning Coach Gem'.
  • YouTube Android App: Interactieve educatieve video's met vraag-en-antwoord functies en quizzen.
De samenwerking met onderwijsinstellingen is volgens Google cruciaal voor de ontwikkeling van LearnLM. Partnerschappen met instituten zoals Columbia Teachers College en Arizona State University dragen bij aan verbetering van deze modellen. Geïnteresseerden in samenwerkingen kunnen zich aanmelden voor mogelijke partnerschappen.
Educatieve organisaties krijgen ook steun van Google door middel van MIT RAISE, met als doel een online cursus te ontwikkelen om docenten te leren hoe ze AI op een doeltreffende manier kunnen inzetten in educatieve omgevingen.

Inzet van lange-context technologie voor toegankelijke kennis

De vooruitgang in machine learning modellen, zoals Gemini 1.5 Pro, heeft geleid tot de ontwikkeling van tools die ingewikkelde inhoud vereenvoudigen. Een innovatief hulpmiddel, genaamd Illuminate, verandert complexe onderzoeksartikelen in korte audio dialogen. Deze dialogen, uitgevoerd door twee AI-gestuurde stemmen, vatten de kerninzichten van de onderzoeken samen.
Belangrijke punten:
  • Illuminate: Zet onderzoeksartikelen om in toegankelijke audio dialogen.
  • Diepgaande vragen: Stel opvolgvragen voor meer diepgaande informatie.
  • SynthID: Elk audiofragment is voorzien van een watermerk voor bronverificatie.
  • Onderzoeksreferenties: Verwijzingen naar de oorspronkelijke artikelen zijn beschikbaar voor verdere exploratie.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om deze tool te gebruiken en de voordelen van gemakkelijk toegankelijke kennis via geavanceerde leertechnologieën te ontdekken.
Is dit een mooi initiatief?

Populair nieuws

Laatste reacties