Kamala Harris belooft onder haar bewind AI te stimuleren

Nieuws
door Thomas
dinsdag, 24 september 2024 om 10:00
ai in amerika verenigde staten
De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn in volle gang. Wie als winnaar uit de bus komt zal een grote invloed kunnen hebben op een tal van ontwikkelingen, waaronder kunstmatige intelligentie (AI). Kamala Harris lijkt achter de technologie te staan, zo bleek uit een recente fondsenwerving bijeenkomst in New York.
Harris, die momenteel ook de functie als vice-president bekleedt onder het bewind van Joe Biden, gaf tijdens de bijeenkomst aan dat, indien verkozen als president, ze zal inzetten op investeringen in AI en blockchain. Harris benadrukte daarnaast dat haar economische plannen niet alleen gericht zijn op technologische innovatie, maar ook op het beschermen van consumenten en investeerders in deze snelgroeiende sectoren.
De focus op AI blijkt een succes. Zo haalde het fondsenwervende evenement Harris $27 miljoen op, haar grootste bedrag tot nu toe. Met donaties uit Wall Street, Silicon Valley en Hollywood heeft ze een aanzienlijk financieel voordeel weten op te bouwen in de strijd tegen Trump.

Economische agenda

Harris ziet een samenwerking als de sleutel tot succes. Ze wil werknemers, kleine ondernemers, innovatieve bedrijven en grote corporaties samenbrengen om de concurrentiepositie van de Verenigde Staten (VS) te versterken. Dit omvat investeringen in belangrijke sectoren zoals halfgeleiders, schone energie en andere opkomende industrieën. Daarnaast beloofde ze om de bureaucratie terug te dringen om zo een stabieler ondernemersklimaat te creëren.

Standpunt over crypto

Voor het eerst sprak Harris zich uit over haar visie op cryptovaluta. Ze ziet in deze technologie veel potentieel, maar benadrukt ook dat het ook noodzakelijk is om sterke reguleringen in te voeren om te voorkomen dat consumenten en investeerders blootgesteld worden aan risico’s.

Visie van Trump

Haar Republikeinse tegenstander, voormalig president Donald Trump, heeft al eerder aangegeven de crypto sector te willen ondersteunen door de huidige regelgeving te versoepelen. Trump wil onder andere de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) vervangen, met als doel een gunstiger regelgevend kader te creëren voor de crypto industrie.