Galaxy S22 serie ontvangt grote AI update met nieuwe functies

Nieuws
door Thomas
dinsdag, 24 september 2024 om 12:00
samsung en ai
Elk product moet er inmiddels aan geloven en krijgt een kunstmatige intelligentie (AI) sausje over zich heen. Na de iPhones, moeten nu ook de Galaxy smartphones van Samsung er aan de AI hype geloven.
Het techbedrijf heeft een uitgebreide AI update uitgerold voor onder andere de Galaxy S22 serie. Hiermee ontvangen de toestellen dezelfde geavanceerde functies die we gewend zijn van de Galaxy S24 en S23. Naast de S22 serie profiteren ook de Galaxy Z Flip 4 en Z Fold 4 van deze update. Gebruikers van de Galaxy Tab S8 mogen de AI functionaliteiten ook verwachten, maar zullen nog even moeten wachten, gezien de update hiervoor pas later volgt.
Een van de meest opvallende nieuwe functies staat bekend als "Schets naar afbeelding." Deze tool stelt gebruikers in staat om, zoals de naam doet klinken, een eenvoudige tekening in te zetten in een afbeelding. Het unieke is dat je deze tekening op een bestaande foto kunt maken, waarna AI vervolgens deze tekening omzet in een levensechte afbeelding. Daarnaast zijn er verbeteringen in de portretmodus van de camera, waarmee gebruikers nieuwe stijlen kunnen toepassen op selfies en andere portretfoto's.

Nieuwe taal features

De update biedt ook verbeterde taal gebaseerde functies waarbij AI de drijvende kracht is. Denk hierbij aan het vertalen, samenvatten en schrijven van stukken tekst. Helaas zijn deze functies nog niet beschikbaar in het Nederlands, maar kunnen ze wel in andere talen worden gebruikt.

De geavanceerde AI functies van de iPhone 16 

Tijdens het jaarlijkse product evenement eerder deze maand maakte de concurrent, Apple, nog de nieuwe iPhone 16 bekend. Ook deze telefoon geniet van nieuwe AI features, wat bij het techbedrijf wordt bestempeld als Apple Intelligence. Onder de nieuwe functionaliteiten valt een verbeterde Siri waar de interactie natuurlijker is en introduceert het objectherkenning via de camera.
De iPhone 16 Pro biedt ook een digitale fotografie assistent die helpt bij belichting en kadering voor optimale foto's. Daarnaast versterkt Apple AI de privacy door zo veel mogelijk gegevens lokaal op het apparaat te verwerken.