Kyutai Labs lanceert Moshi AI-chatbot met real-time spraakfuncties

Nieuws
dinsdag, 16 juli 2024 om 17:32
kyutai labs lanceert moshi ai chatbot met real time spraakfuncties
Het Franse AI-bedrijf Kyutai Labs heeft de Moshi AI-chatbot geïntroduceerd, een geavanceerde chatbot ontworpen om te concurreren met OpenAI’s GPT-4o.
Moshi AI onderscheidt zich door zijn real-time spraakinteractiemogelijkheden, waardoor het in staat is om verbaal te reageren op een emotieve en aanpasbare manier. Het model kan 70 verschillende emoties en spreekstijlen uitdrukken, wat de vloeiendheid en natuurlijke ervaring van gesprekken verbetert.

Ontwikkelen in 6 maanden

Ontwikkeld in slechts zes maanden door een toegewijd team van acht personen, maakt Moshi AI gebruik van het 7B-parametermodel, bekend als Helium. De chatbot is openbaar toegankelijk en gratis te gebruiken. Gebruikers kunnen zich aanmelden en krijgen direct toegang zonder wachttijd.
De interface van Moshi AI is minimalistisch, met een stemvolume-meter en een tekstvak dat alleen de reacties van de AI weergeeft. Gesprekken zijn beperkt tot vijf minuten en de AI kan tegelijkertijd luisteren, denken en reageren, hoewel er af en toe een vertraging van 10-15 seconden kan optreden door serverbelasting.

Open source

Kyutai Labs is van plan het AI-model open source te maken, inclusief de inferentiecodebasis en de geoptimaliseerde stack, om transparantie te bevorderen en de ontwikkeling door de gemeenschap te stimuleren. Deze stap positioneert Kyutai Labs als een uitdager van grotere AI-bedrijven door de nadruk te leggen op open onderzoek en ecosysteemgroei.