LinkedIn wilt betrokkenheid gebruikers verhogen met AI

Nieuws
door Thomas
maandag, 22 juli 2024 om 12:00
kyutai labs lanceert moshi ai chatbot met real time spraakfuncties
Het professionele netwerk platform LinkedIn ondergaat een aanzienlijke transformatie door kunstmatige intelligentie (AI) te introduceren. De innovaties zijn bedoeld om gebruikers vaker naar het platform te trekken en de betrokkenheid te verhogen.
Een van de functionaliteiten die LinkedIn heeft geïmplementeerd, is AI gegenereerd loopbaanadvies. Dit kan door middel van AI gebaseerde artikelen die zijn ontworpen om professionals relevante en waardevolle informatie te bieden. Daarnaast heeft LinkedIn dagelijkse puzzels en spellen geïntroduceerd. Deze spellen werden al in mei gelanceerd en registreren "streaks" van voltooide puzzels. Gebruikers kunnen hun scores vervolgens delen. Ook kunnen ze de ranglijsten bekijken van verschillende industrieën, bedrijven en universiteiten.

Behoefte aan uitbreiding

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

De veranderingen maken deel uit van een bredere strategie om LinkedIn's gebruikersbasis uit te breiden en de inkomstenstromen te diversifiëren. Het platform dat traditioneel bekendstaat als een professioneel netwerk platform, zoekt naar manieren om gebruikers langer vast te houden en meer waarde te bieden buiten de standaard abonnementen.
Ondanks de recente rapportage van "record betrokkenheid onder gebruikers" met 1,5 miljoen content interacties per minuut in juni, toont de groei van site bezoeken tekenen van stagnatie sinds begin 2024. Analisten benadrukken de noodzaak voor LinkedIn om de gebruikerservaring te verbeteren en nieuwe functies toe te voegen om relevant te blijven in de concurrerende sociale media markt.

Algoritmisch gedreven feeds

Om deze doelen te bereiken, heeft LinkedIn algoritmisch gedreven feeds geïntroduceerd die vergelijkbaar zijn met platforms zoals TikTok en Instagram. De feeds tonen gebruikers posts en video's waarvan het algoritme voorspelt dat ze ermee zullen interageren, naast content van mensen die ze volgen.
Analisten waarschuwen echter dat deze inspanningen om de betrokkenheid te vergroten, bestaande gebruikers kunnen afstoten als ze niet in lijn zijn met de professionele reputatie van LinkedIn. Praktisch advies en hulpmiddelen worden gezien als de beste manier om het gebruik uit te breiden zonder de kernmissie van het platform te compromitteren.

Laatste reacties