Integratie van AI en menselijke intelligentie versneld

Nieuws
door Thomas
zondag, 21 juli 2024 om 12:00
steeds meer bedrijven kiezen voor open ai modellen
Een recent onderzoek, geleid door Dr. Faisal Khan van Texas A&M University, richt zich op het ontwikkelen van een raamwerk dat kunstmatige intelligentie (AI) en menselijke intelligentie (HI) combineert om de veiligheid en efficiëntie van procesveiligheid systemen te verbeteren. Het baanbrekende onderzoek benadrukt dat AI en menselijke intelligentie moeten samenwerken in plaats van dat AI de menselijke rol volledig overneemt.

De combinatie van AI en HI

De samenkomst van kunstmatige en menselijke intelligentie wordt ook wel Intelligence Augmentation (IA) genoemd. Dit concept omvat zowel AI als menselijke besluitvorming en heeft als doel incidenten te verminderen, operationele kosten te verlagen en de betrouwbaarheid van systemen te verhogen. IA maakt gebruik van real-time data-analyse, voorspellend onderhoud en automatische foutdetectie om deze voordelen te realiseren.

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

Hoewel AI veel potentieel biedt, brengt de implementatie in de procesindustrie ook aanzienlijke uitdagingen met zich mee. Enkele van deze uitdagingen zijn problemen met datakwaliteit, overmatige afhankelijkheid van AI, gebrek aan contextueel begrip en foutieve interpretatie van modellen. Daarnaast zijn er uitdagingen op het gebied van training en aanpassing van AI-systemen.

Uitdagingen van intelligence augmentation

IA introduceert ook eigen risico's, zoals menselijke fouten in feedback, conflicten tussen AI en menselijke beslissingen, bevooroordeelde oordelen, complexiteit in implementatie en betrouwbaarheidsproblemen. Het onderzoek onderstreept daarom het belang van het ontwikkelen van betrouwbare, vertrouwde en veilige AI systemen die specifiek zijn afgestemd op industriële toepassingen.
Als het aan Ray Kurzweil ligt, een vooraanstaande computerwetenschapper en visionair op het gebied van AI, zullen we in 20 jaar volledig samensmelten met AI. Hij heeft onlangs zijn nieuwste boek uitgebracht, getiteld "The Singularity Is Nearer". Ter promotie van dit boek gaf hij een interview aan The Guardian, waarin hij zijn eerdere voorspellingen herbevestigt: tegen 2029 zullen computers menselijke intelligentie bereiken en tegen 2045 zullen we samensmelten met technologie, een fenomeen dat hij de "Singulariteit" noemt.

Laatste reacties