Microsoft en OpenAI investeren $10 miljoen in AI tools voor nieuwsredacties

Nieuws
door Thomas
dinsdag, 22 oktober 2024 om 23:15
ai podcasthosts ontdekken hun ware aard in google notebooklm en belanden in existentiele crisis
Microsoft en OpenAI hebben aangekondigd dat ze $10 miljoen beschikbaar stellen aan geselecteerde media kanalen om kunstmatige intelligentie (AI) technologie in nieuwsredacties te integreren. Dit initiatief biedt nieuwsorganisaties een unieke kans om met behulp van AI hun journalistieke processen te verbeteren en te innoveren. De technologie kan journalisten helpen sneller toegang te krijgen tot informatie en complexere analyses uit te voeren.
De financiering, die bestaat uit $2,5 miljoen in contanten en $2,5 miljoen aan software- en bedrijfs credits, is bedoeld om AI tools te ontwikkelen die journalisten ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Mediakanalen zoals Newsday, The Seattle Times, en The Minnesota Star Tribune behoren tot de eerste ontvangers van deze subsidie. In de komende maanden zullen nog drie extra media kanalen geselecteerd worden om deel te nemen aan dit initiatief.

Toewijzing AI fellow

Met deze middelen kunnen nieuwsorganisaties een tweejarige AI fellow aanstellen, wat een specialist is die gedurende een bepaalde periode werkt aan de implementatie en ontwikkeling van AI toepassingen binnen een organisatie. De fellow zal zich richten op het gebruik van technologieën zoals Microsoft Azure en OpenAI en zal werken aan toepassingen zoals transcriptie, het maken van inhoudssamenvattingen en het ontwikkelen van een zoekhulpmiddel voor archieven.

Miljarden investeringen

Vinod Khosla, een van de vroege investeerders in OpenAI, beschouwt de gigantische investeringen in AI als een logische stap voorwaarts. Hij voorspelt dat de technologie in de komende tien jaar een aanzienlijke groei van het wereldwijde bruto binnenlands product (BBP) zal veroorzaken, vergelijkbaar met technologische revoluties zoals elektriciteit en het internet. Khosla verwacht dat triljoenen dollars aan investeringen nodig zullen zijn om AI volledig te benutten, wat uiteindelijk zal leiden tot kunstmatige algemene intelligentie (AGI). Dit zou een wereld van overvloed creëren, waarin basisvoorzieningen zoals onderwijs en gezondheidszorg bijna gratis toegankelijk worden door de inzet van AI en robots.