Microsoft introduceert autonome AI agenten voor bedrijven

Nieuws
door Thomas
dinsdag, 22 oktober 2024 om 14:00
microsoft krabbelt terug en past beleid recall functie en ai aan
Microsoft heeft onlangs zogenaamde autonome kunstmatige intelligentie (AI) agenten, ook wel virtuele werknemers genoemd, geïntroduceerd. Deze slimme AI oplossingen zijn uniek omdat ze zelfstandig taken kunnen uitvoeren zoals het behandelen van klantvragen en het identificeren van verkoopkansen.
Met deze innovatie hoopt Microsoft bedrijven te helpen hun productiviteit te verhogen, vooral in sectoren waar efficiëntie van groot belang is. De AI agenten zijn ontworpen om repetitieve en monotone taken over te nemen, zodat werknemers zich kunnen richten op belangrijkere en meer waardevolle activiteiten.
Met het nieuwe product, Copilot Studio, kunnen klanten zelf hun AI agenten inrichten. Het bijzondere is dat hier geen programmeerkennis voor nodig is. Microsoft heeft de tool dusdanig ontworpen dat bijna iedereen een eigen agent kan creëren. Voor gebruikers die het liefst gebruik willen maken van kant-en-klare opties is er ook de mogelijkheid om vooraf ingestelde AI agenten te gebruiken. Zo biedt Microsoft maar liefst 10 van deze vooropgezette agenten die klanten direct kunnen inzetten voor diverse functies, waaronder supply chain management en klantenservice. Vroege gebruikers van dit innovatieve systeem zijn onder andere het bekende consultancybedrijf McKinsey, het advocatenkantoor Clifford Chance en de retailer Pets at Home.

Een nieuwe toekomst?

Microsoft ziet de inzet van AI agenten als een grote stap voorwaarts in de technologie. Satya Nadella, CEO van Microsoft, benadrukt dat deze virtuele werknemers de manier waarop outsourcing werkt fundamenteel veranderen, door meer waarde te leveren en verspilling tegen te gaan. Het doel is om de efficiëntie te verbeteren zonder in te boeten op kwaliteit.
Hoewel de mogelijkheden veelbelovend zijn, benadrukken experts dat er nog altijd uitdagingen zijn. Er is bijvoorbeeld nog geen AI agent ontwikkeld die net zo capabel is als een menselijke werknemer. Desondanks gelooft Microsoft dat deze technologie vergelijkbaar is met de introductie van de personal computer, die uiteindelijk in elk kantoor een vaste plek kreeg.

Populair nieuws