OpenAI in gesprek voor $6,5 miljard investering, mikt op $150 miljard waardering

Nieuws
donderdag, 12 september 2024 om 18:45
openai in gesprek voor 65 miljard investering mikt op 150 miljard waardering
OpenAI, het bedrijf achter de populaire AI-tool ChatGPT, is in vergevorderde onderhandelingen over een investeringsronde ter waarde van $6,5 miljard. Als de deal doorgaat, zou de waardering van het bedrijf stijgen naar een indrukwekkende $150 miljard. Hiermee zou OpenAI zich scharen onder de meest waardevolle start-ups ter wereld.
De snelle opmars van OpenAI, dat in 2022 internationaal doorbrak met de lancering van ChatGPT, heeft geleid tot grote interesse van investeerders. Onder de mogelijke investeerders bevinden zich bekende namen zoals Thrive Capital, Apple en Nvidia, bedrijven die een grote rol spelen in de ontwikkeling van AI-technologieën. Deze nieuwe investering zou OpenAI de middelen geven om zijn expansieplannen verder uit te breiden en te concurreren in de steeds intensievere AI-markt.
Volgens bronnen werkt OpenAI ook aan een kredietfaciliteit van $5 miljard met commerciële banken om extra kapitaal aan te trekken. De huidige waardering van $150 miljard is aanzienlijk hoger dan de eerdere waardering van $86 miljard na een recente aandelenuitgifte, wat de aanhoudende groei van interesse in generatieve AI weerspiegelt.

Groei en ambities

De groei van OpenAI wordt deels gedreven door strategische samenwerkingen en investeringen, met name die van Microsoft, een van de grootste investeerders in het bedrijf. Microsoft heeft fors geïnvesteerd in de AI-start-up en integreert OpenAI's technologie in verschillende producten en diensten. De verwachte nieuwe financiering zal worden gebruikt om verdere technologische ontwikkelingen te ondersteunen, zoals de aanschaf van meer rekenkracht, essentieel voor de steeds complexere AI-modellen die OpenAI ontwikkelt.
ChatGPT, dat wereldwijd populair werd vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en veelzijdige toepassingen, heeft een leidende rol gespeeld in de acceptatie van AI-assistenten binnen diverse sectoren, van klantenservice tot softwareontwikkeling. OpenAI’s focus op innovatie en technologische vooruitgang heeft het bedrijf gepositioneerd als een koploper in de AI-industrie.

Toekomstperspectief

Met de verwachte nieuwe investeringen zal OpenAI zijn positie verder versterken en een sleutelrol blijven spelen in de wereldwijde AI-ontwikkeling. De invloed van het bedrijf strekt zich uit over verschillende industrieën, en de voortdurende financiële steun van grote technologiebedrijven onderstreept het vertrouwen in de toekomst van generatieve AI.