OpenAI lanceert kostenefficiënt en krachtig model: GPT-4o Mini

Nieuws
door Thomas
zaterdag, 20 juli 2024 om 12:00
chatgpt plugins voor wordpress optimaliseer uw website interactiviteit
OpenAI heeft onlangs een nieuwe versie van zijn GPT-4o model gepresenteerd, genaamd GPT-4o Mini. Dit model is ontworpen om de krachtige capaciteiten van GPT-4o te combineren met een meer kostenefficiënte benadering, waardoor het toegankelijker wordt voor een breder scala aan toepassingen.

Brede toepassingen en voordelen

GPT-4o Mini behoudt veel van de geavanceerde functionaliteiten die we gewend zijn van het nieuwste GPT-4o model. Momenteel ondersteunt de API tekst en visuele input en output, terwijl de ondersteuning voor beeld-, video- en audiomogelijkheden nog in ontwikkeling is. Een van de opvallende kenmerken van GPT-4o Mini is het uitgebreide context venster van 128.000 tokens, wat acht keer groter is dan dat van zijn voorganger, GPT-3.5 Turbo. Bovendien zijn de veiligheidsfuncties verbeterd, waardoor het model beter bestand is tegen jailbreaks.

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

De uitgebreide context capaciteit en het verbeterde begrip van niet Engelse teksten maken GPT-4o Mini bijzonder geschikt voor het verwerken van grote documenten en het beheren van meerdere interacties. Dit vertaalt zich in betere aanbevelingen in online winkels, snellere realtime reacties voor klantenservice en gedetailleerdere antwoorden voor studenten. Daarnaast kan het model bedrijfsprocessen automatiseren en stroomlijnen door gegevens te verzamelen en acties uit te voeren met externe systemen. Bedrijven profiteren van aanzienlijk lagere kosten, iets meer dan de helft van de prijs per token van GPT-3.5 Turbo.

OpenAI's visie

OpenAI streeft ernaar intelligentie zo breed mogelijk toegankelijk te maken en verwacht dat GPT-4o Mini de reeks toepassingen met kunstmatige intelligentie (AI) aanzienlijk zal uitbreiden door het betaalbaarder te maken. Het model presteert beter dan concurrerende modellen zoals Google's Gemini Flash en Anthropic's Claude Haiku op verschillende standaard tests, waaronder de Massive Multitask Language Understanding (MMLU) benchmark.
OpenAI is van plan om binnen de API fijne afstemmingsmogelijkheden voor GPT-4o Mini toe te voegen. Dit markeert een belangrijke stap in de evolutie van ChatGPT’s diensten, met een verschuiving naar krachtigere modellen na de uitfasering van GPT-3.5. CEO Sam Altman heeft daarnaast ook aangegeven dat GPT-5 een aanzienlijke verbetering zal zijn ten opzichte van bestaande modellen. Wanneer de lancering hiervan komt is voorlopig nog onbekend.

Laatste reacties