OpenAI lanceert nieuw project genaamd “Strawberry”

Nieuws
door Thomas
zaterdag, 13 juli 2024 om 10:04
wat is gpt 4o de nieuwste versie van de ai van openai
OpenAI maakte furore over de hele wereld met de publieke lancering van zijn chatbot ChatGPT in 2022. Nu komt het bedrijf met een nieuw project, genaamd “Strawberry”, dat gericht is op het verbeteren van de redeneer capaciteiten van kunstmatige intelligentie (AI) modellen.

Menselijke redeneervermogen

Het belangrijkste doel van Project Strawberry is om AI systemen te ontwikkelen die niet alleen antwoorden kunnen genereren, maar ook vooruit kunnen plannen, autonoom op internet kunnen navigeren en diepgaand onderzoek kunnen uitvoeren. Dit is een grote sprong van de huidige AI modellen, die vaak tekortschieten in het oplossen van alledaagse problemen.
Hoewel het project nog in ontwikkeling is, is er aanzienlijke interesse. Dit komt mede door het ambitieuze doel van OpenAI om uiteindelijk AI systemen te creëren die menselijke of zelfs artificial superintelligence (ASI) te realiseren.
Een belangrijk aspect van Strawberry is het gebruik van gespecialiseerde post-training methoden om AI modellen verder te verfijnen na hun initiële training. Dit proces is vergelijkbaar met de "Self-Taught Reasoner" (STaR) methode, dat ontwikkeld is aan de prestigieuze universiteit Stanford. Het stelt AI in staat zichzelf naar een hoger intelligentieniveau te trainen door iteratief nieuwe trainingsdata te creëren.

AI voor lange termijn taken

Daarnaast streeft OpenAI ernaar dat Strawberry modellen in staat zullen zijn om lange termijn taken uit te voeren. Dit betekent dat de modellen moeten kunnen plannen en acties uit moeten kunnen voeren over een langere periode, wat cruciaal is voor complexere toepassingen zoals wetenschappelijk onderzoek en softwareontwikkeling.
Een van de meest ambitieuze doelen van Strawberry is het mogelijk maken van autonoom onderzoek. Dit houdt in dat AI zelfstandig op het internet kan browsen en acties kan ondernemen op basis van verkregen informatie, met behulp van een "computer-using agent" (CUA).

OpenAI verkent AI generatie van expliciete content

OpenAI houdt zich ook met andere ontwikkelingen bezig, zoals richtlijnen voor het verantwoord genereren van expliciete inhoud. Dit komt naar voren in de Model Spec, een document dat de gedragsregels en aspiraties van hun AI technologie uiteenzet. De huidige richtlijnen van OpenAI verbieden expliciet materiaal, maar overwegen nu leeftijdsgebonden toestemmingen via hun API en ChatGPT.

Populair nieuws

Laatste reacties