OpenAI neemt medeoprichter aan van Libra, het mislukte cryptoproject van Facebook

Nieuws
dinsdag, 11 juni 2024 om 14:49
handshake
OpenAI heeft Kevin Weil, medeoprichter van Facebook's mislukte Libra crypto-project, aangenomen als Chief Product Officer. Tegelijkertijd is Sarah Friar, voormalig CFO van Square, aangesteld als CFO.
Weil zal een productteam leiden dat zich richt op het toepassen van onderzoeksresultaten op producten en diensten. CEO Sam Altman kijkt er erg naar uit om samen te werken met de twee nieuwe aanwinsten.

Libra

Facebook lanceerde het Libra-project in 2019 als een open-source digitale valuta. In december 2020 is het omgedoopt tot Diem om afstand te nemen van het sociale mediaplatform en om Amerikaanse toezichthouders te overtuigen. Regulatoren maakten zich zorgen over mogelijke witwaspraktijken en de impact op monetaire stabiliteit.
Ook waren ze bezorgd dat specifieke regelgeving voor stablecoins niet op tijd klaar zou zijn voordat Facebook Diem aan zijn miljarden gebruikers zou uitrollen.
Het project slaagde er uiteindelijk niet in om goedkeuring te krijgen en Facebook stopte Diem in januari 2022, waarbij het $200 miljoen aan activa verkocht aan Silvergate Bank.