AI-chipfabrikant Graphcore overgenomen door SoftBank Group

Nieuws
vrijdag, 12 juli 2024 om 19:11
ai chipfabrikant graphcore overgenomen door softbank group
Vandaag heeft Graphcore bekendgemaakt dat het bedrijf is overgenomen door SoftBank Group Corp. Onder deze overeenkomst wordt Graphcore een volledige dochteronderneming van SoftBank en blijft het opereren onder de naam Graphcore.
Graphcore is een relatief onbekende naam. Het sloot in 2019 al een deal met Microsoft voor n intelligence processing units (IPU's). Die werden dan weer gemaakt door TSMC. Uiteindelijk werd de deal echter opgeblazen, waardoor Graphcore het moeilijk had om überhaupt te blijven bestaan.

Reactie

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

Het bedrijf reageert opgetogen in een persbericht. "Dit is een enorme waardering voor ons team en hun vermogen om werkelijk transformatieve AI-technologieën op schaal te bouwen, evenals een geweldig resultaat voor ons bedrijf," zei Nigel Toon, medeoprichter en CEO van Graphcore.
"De vraag naar AI-rekenkracht is enorm en blijft groeien. Er is nog veel te doen om de efficiëntie, veerkracht en rekenkracht te verbeteren om het volledige potentieel van AI te ontsluiten. In SoftBank hebben we een partner die het Graphcore-team kan helpen om het landschap van AI-technologie opnieuw vorm te geven."
"De samenleving omarmt de kansen die worden geboden door foundation modellen, generatieve AI-toepassingen en nieuwe benaderingen van wetenschappelijke ontdekkingen," zei Vikas J. Parekh, Managing Partner bij SoftBank Investment Advisers.
"Next-generation halfgeleiders en reken systemen zijn essentieel in de reis naar kunstmatige algemene intelligentie (AGI), we zijn verheugd om samen te werken met Graphcore in deze missie."
Graphcore wordt erkend als een toonaangevende werkgever in de Britse hightech-economie en zal blijven investeren in de creatie van hooggekwalificeerde banen in verschillende disciplines.
Het hoofdkantoor van het bedrijf blijft in Bristol, met vestigingen in Cambridge, Londen, Gdansk en Hsinchu.

Populair nieuws

Laatste reacties