Samsung zet in op AI met nieuwe flagship modellen van smartphones en wearables

Nieuws
zondag, 14 juli 2024 om 13:56
samsung en ai
Samsung heeft zijn nieuwste flagship smartphones en wearables geïntroduceerd, waarbij de nadruk ligt op een slanker en lichter ontwerp gecombineerd met geavanceerde AI-functionaliteiten. Sinds de lancering van zijn opvouwbare smartphones in 2019, staat Samsung voor toenemende concurrentie in dit segment.
Gegevens van Canalys tonen aan dat Samsung's aandeel in de verzendingen van opvouwbare telefoons daalde van 81% in 2022 naar 63% in 2023, wat de druk op deze nieuwste lancering benadrukt.

Verbeteringen in de opvouwbare serie

Samsung heeft verschillende aanpassingen doorgevoerd in zijn opvouwbare reeks:
  • Galaxy Z Fold 6: Met een breed scherm is dit de lichtste en dunste versie in de serie, gericht op het aantrekken van nieuwe klanten voor deze vormfactor.
  • Galaxy Z Flip 6: Deze clamshell-telefoon biedt een langere batterijduur, een camera met hogere resolutie en een nieuwe dampkamer voor verbeterde koeling. Deze verbeteringen zijn gericht op het aanpakken van belangrijke kwesties die door klanten zijn geïdentificeerd.
De Z Flip 6 kost $1.099,99, terwijl de Z Fold 6 begint bij $1.899,99, wat een stijging van $100 betekent ten opzichte van de modellen van vorig jaar.

Nieuwe AI-functies

Samsung heeft verschillende nieuwe AI-functies geïntroduceerd:
  • Een "luistermodus" die simultane stemvertaling biedt wanneer deze wordt gekoppeld aan Galaxy Buds-oordopjes.
  • Samenwerking met Google om nieuwe AI-zoekfuncties te ontwikkelen, zoals het weergeven van stapsgewijze oplossingen voor wiskundige problemen wanneer deze op het scherm worden omcirkeld.

Verbeteringen aan de Galaxy Watch

Samsung heeft zijn Galaxy Watch-producten verbeterd:
  • Een nieuwe 3-nanometer chip die de opstart- en verwerkingsefficiëntie van applicaties verdrievoudigt in vergelijking met het model van vorig jaar.
  • De watch heeft goedkeuring gekregen van de Amerikaanse FDA als apparaat voor het monitoren van slaapapneu.
  • Nieuwe functies zijn onder andere de meting van functionele drempelvermogen (FTP) voor fietsers en geavanceerde glycatie-eindproducten (AGE's) gerelateerd aan diabetes.

Introductie van de Galaxy Ring

Samsung introduceert ook de Galaxy Ring, een slimme ring geprijsd op $399,99, beschikbaar in goud, zilver en zwart, met een titanium frame dat 10ATM waterbestendigheid en een IP68-classificatie biedt. De ring is ontworpen om slank en licht te zijn, met een gewicht tussen 2,3 en 3 gram afhankelijk van de grootte.
De Galaxy Ring fungeert als gezondheidstracker, uitgerust met een versnellingsmeter, optische hartslagsensor en huidtemperatuursensor. Hij kan slaap, hartslag en activiteit monitoren en introduceert nieuwe AI-gestuurde Galaxy-metrics zoals Energy Score en Wellness Tips. De ring biedt 6-7 dagen batterijduur en wordt geleverd met een unieke, transparante oplaadcassette die 1,5 keer kan opladen.

Marktstrategie en concurrentievoordeel

Volgens industrieanalist Jack Leathem van Canalys zijn AI-gestuurde gezondheids- en fitnessfuncties cruciaal om consumenten in het premiumsegment aan te trekken en essentieel voor het onderscheiden van Samsung van andere smartwatch-leveranciers.
De Galaxy Ring is compatibel met Android-telefoons die de Samsung Health-app draaien, waarbij sommige functies exclusief zijn voor Galaxy-telefoons. Een functie voor gebruikers van de Galaxy Z Fold 6 en Z Flip 6 (binnenkort beschikbaar op de S24) is de mogelijkheid om de camera van de telefoon te bedienen of alarmen uit te schakelen met een dubbele knijpbeweging op de ring.
De nieuwe productlijn, waaronder de opvouwbare telefoons, horloges en ring, zal vanaf 24 juli beschikbaar zijn in Zuid-Korea, Noord-Amerika en Europa.

Populair nieuws

Laatste reacties