Samsung lanceert dit jaar geupdate spraakassistent Bixby met eigen AI

Nieuws
vrijdag, 12 juli 2024 om 15:48
samsung galaxy ai
Samsung lanceert dit jaar een geupdate versie van zijn spraakassistent Bixby, gebaseerd op zijn eigen kunstmatige intelligentiemodellen, vertelt het hoofd van de mobiele divisie van het bedrijf aan CNBC.
Digitale assistenten staan weer in de schijnwerpers dankzij de populariteit van OpenAI’s ChatGPT.

Samsung: update van Bixby spraakassistent

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

TM Roh, het hoofd van Samsung's mobiele divisie, vertelt aan CNBC dat het bedrijf dit jaar een geupdate Bixby zal onthullen, die gebruik maakt van het eigen large language model (LLM) van de Zuid-Koreaanse technologiegigant.
"We gaan Bixby verbeteren met de toepassing van Gen AI-technologie," aldus Roh in het Koreaans via een vertaler.
Bixby is gelanceerd in 2017 met de Samsung Galaxy S8-smartphone. De spraakassistent heeft verschillende functies, waaronder live vertalingen en restaurantaanbevelingen. Met de Bixby Vision-tool kan een persoon zijn telefooncamera gebruiken om te scannen wat zich voor hen bevindt, waarna Bixby informatie erover geeft.
CNBC meldde al eerder dat Samsung werkte aan een nieuwe Bixby-versie, maar dit is de eerste keer dat het bedrijf een tijdlijn voor de lancering bevestigt.
Gen AI, of generatieve AI, verwijst naar kunstmatige intelligentie die in staat is inhoud te genereren, zoals antwoorden op vragen of afbeeldingen. Een LLM is het AI-model, getraind op enorme hoeveelheden data, dat ten grondslag ligt aan generatieve AI.
Samsung zal echter zijn strategie handhaven om meerdere spraakassistenten op zijn apparaten toe te staan, zei Roh. Zo is bijvoorbeeld de eigen AI-assistent van Google beschikbaar op de nieuwste apparaten van Samsung.
Roh's bevestiging van de Bixby-upgrade komt iets meer dan een maand nadat Apple aankondigde dat zijn assistent Siri een AI-upgrade zal krijgen. Siri zal toegang hebben tot OpenAI's ChatGPT om meer vragen te kunnen beantwoorden.

AI-functies

De Bixby-upgrade maakt deel uit van Samsung's bredere poging om AI-functies op zijn apparaten te promoten. Op woensdag lanceerde het bedrijf twee nieuwe opvouwbare apparaten - de Galaxy Z Fold6 en Z Flip6 - en onthulde enkele nieuwe AI-tools in een poging mensen te verleiden om over te stappen op meer premium smartphones.
"We versterken en brengen meer AI-mogelijkheden naar onze producten," zei Roh.
"Naarmate consumenten meer AI-mogelijkheden gebruiken, kunnen ze daadwerkelijk het gemak en de voordelen voelen die ze brengen. Ik geloof sterk dat deze Galaxy AI, mobiele AI sterke motivaties en drijfveren zijn voor de aanschaf van nieuwe producten."

Populair nieuws

Laatste reacties