Trump laat toespraak schrijven door AI en besluit: "Ik ga dit gebruiken"

Nieuws
vrijdag, 14 juni 2024 om 14:09
trump
Voormalig president Donald Trump heeft een toespraak laten “herschrijven door AI”, en heeft ook besloten om het te gebruiken. Dat zegt de Amerikaanse presidentskandidaat in een podcast met YouTuber Logan Paul, waarover zakenblad Forbes bericht.

Trump over AI

Trump liet ook weten dat hij AI “echt krachtig spul” vindt. "We staan pas aan het begin ervan...en het is verontrustend.”

Blijf op de hoogte met onze AI Wereld App!

Met de AI Wereld app volg je alle ontwikkelingen in AI.

Trump was onder de indruk hoe kunstmatige intelligentie hem hielp één van zijn toespraken te herschrijven.
Zonder iemand bij naam te noemen, zei Trump dat “een van de topmensen” ontdekte dat hij een toespraak ging houden en vervolgens “klik klik klik, en ongeveer 15 seconden later toont hij me mijn toespraak, zo mooi geschreven, dus ik zei: "Ik ga dit gebruiken.”
De voormalige president voegt eraan toe dat hij nog nooit zoiets had gezien, en toen hem werd gevraagd wat hij tegen zijn speechschrijver te zeggen had, keek Trump naar de camera en grapte: "Je bent ontslagen, Vince!" (met verwijzing naar zijn speechschrijver Vince Haley).
Trump zei dat hij vooral verbaasd was over hoe snel het ging, omdat de toespraak “in letterlijk enkele minuten” is geschreven, en zegt daarover: “een industrie waarvan ik denk dat die zal verdwijnen, zijn deze geweldige speechschrijvers.”

Deepfakes

Trump bespreekt ook andere AI-gerelateerde onderwerpen in de podcast, waaronder deepfakes. De voormalige president zegt dat hij een deepfake van hem zag waarin hij een product promootte “en ik kon niet zien dat het nep was, de stem was perfect, de lippen bewogen perfect mee met elk woord... als je een liplezer was, zou je zeggen dat het absoluut perfect is.”
Trump zegt dat hij dit “eng” vond en gaf een voorbeeld van een deepfake van een president, waarin die neppe Biden aankondigt dat ze “13 kernraketten” lanceren tegen een rivaliserende natie en ze zullen binnen minder dan dertien minuten toeslaan.
Trump zegt dat hij aan Elon Musk vroeg of er in een dergelijk geval een manier was waarop Rusland of China kan zeggen “dat is niet echt president Trump” en Musk vertelde hem “er is geen manier.”
Toen co-host Mike Majlak Trump vroeg naar zijn mening over Elon Musk, prees de voormalige president zijn werk met SpaceX en zei hij: “Hij is een spectaculaire kerel.”

Robocall

Trumps opmerkingen over kunstmatige intelligentie en deepfakes komen te midden van groeiende zorgen over het gebruik van generatieve AI-tools om desinformatie te verspreiden voorafgaand aan de presidentsverkiezingen dit jaar.
In januari riep een robocall (geautomatiseerd telefoongesprek) met een deepfake-stem van president Joe Biden Democraten in New Hampshire op om niet te stemmen in de voorverkiezing van de staat.
De oproepen zijn uiteindelijk herleid naar een bedrijf uit Texas, Life Corporation. Sindsdien heeft de Federal Communications Commission het gebruik van door kunstmatige intelligentie gegenereerde robocalls verboden.
Vorig jaar publiceerde het Republikeinse Nationale Comité een aanval advertentie gericht op Biden, die AI-gegenereerde beelden gebruikte om een post-apocalyptisch Amerika te laten zien als de president een tweede termijn zou winnen.

Populair nieuws

Laatste reacties