Ontdek Canva's AI-Functies: Voor Beginners En Experts

Blog
donderdag, 21 maart 2024 om 21:14
canva ai tools design
Canva, ooit begonnen als een klein idee in 2013, heeft zich ontpopt als een ware reus op het gebied van online ontwerp. Met de missie om design toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht ervaring, heeft dit platform de manier waarop mensen denken over en werken met design volledig getransformeerd. Van kleine bedrijven, hobbyisten tot grote corporaties, Canva kan interessant zijn voor iedereen.

Waarom is Canva zo’n populaire design tool?

Canva biedt een eenvoudige, ‘drag-and-drop’ interface die het mogelijk maakt om professioneel ogende ontwerpen te creëren met minimale inspanning. Vandaag de dag heeft Canva meer dan 100+ miljoen maandelijks actieve gebruikers in 190 landen.
Door de jaren heen is Canva explosief gegroeid, mede dankzij de constante toevoeging van nieuwe functies en hulpmiddelen die inspelen op de behoeften van gebruikers. In tegenstelling tot design tools als Adobe Photoshop en Figma, kun je met Canva zonder ervaring snel prachtige designs ontwerpen.

Wat kun je allemaal ontwerpen met Canva?

  • Uitnodigingen, flyers en posters ontwerpen, perfect voor evenementen en promoties.
  • Zakelijke presentaties en infographics maken, waardoor je informatie op een aantrekkelijke manier kunt presenteren.
  • Social media designs en banners om je online aanwezigheid te versterken.
  • Video's en GIFs bewerken en produceren, ideaal voor marketingcampagnes en persoonlijke projecten.
  • Logo's en branding materialen ontwikkelen om je merkidentiteit vorm te geven.
  • Fotobewerking uitvoeren, inclusief achtergrond verwijderen, filters toepassen en meer.
  • Uitgebreide documenten en rapporten samenstellen, compleet met professionele lay-outs en ontwerpen.
  • Persoonlijke projecten zoals fotoboeken, kalenders en kaarten personaliseren.

Steeds meer AI-tools voor design

Recentelijk heeft Canva de sprong gewaagd in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) met de uitrol van een reeks AI-tools, die de grenzen van creativiteit verder oprekken. Deze nieuwe toevoegingen stellen gebruikers in staat om met nog minder moeite verbluffende ontwerpen te maken, van het automatisch genereren van tekst met Magic Write tot het animeren van ontwerpen met Magic Animate. Canva bewijst keer op keer dat het aan de voorhoede staat van digitale innovatie, waardoor het een onmisbaar hulpmiddel is geworden voor iedereen die zijn ideeën tot leven wil brengen.

Welke AI-tools heeft Canva?

Magic Eraser

Staat er iets in de weg op je bijna perfecte foto? Met Magic Eraser tover je elk storend element zo weg. Alsof je een gum gebruikt, verdwijnt alles wat je niet wilt zien. Die ongewenste personen die jouw vakantiefoto in de weg zit? Magic Eraser zorgt ervoor dat het lijkt alsof ze er nooit waren. Het beste is nog wel dat je hier geen ingewikkelde fotobewerkingskennis voor hoeft te hebben.
Deze Canva AI-tool is handig voor:
  • Het verwijderen van ongewenste objecten of personen uit je foto's.
  • Het opruimen van achtergronden voor een strakkere look.
  • Het perfectioneren van productfoto's door afleidende elementen te elimineren.

Magic Edit

Stel je voor dat je een foto hebt die net niet perfect aansluit bij je visie. Magic Edit is er om je te helpen transformeren wat je maar nodig hebt, zoals het veranderen van een object in je foto in iets totaal anders. Dit is perfect voor als je een product afbeelding moet aanpassen aan seizoensgebonden thema's of speciale evenementen, zonder nieuwe foto's te hoeven maken. Magic Edit brengt je creatieve flexibiliteit naar een geheel nieuw niveau.
Deze Canva AI-tool is handig voor:
  • Het transformeren van objecten in je afbeeldingen, zoals het veranderen van een item naar een ander.
  • Het aanpassen van ontwerpelementen om beter bij je thema of boodschap te passen.
  • Het creatief bewerken van afbeeldingen voor unieke social media posts.

Magic Grab

Met Magic Grab kun je objecten in je afbeeldingen met gemak verplaatsen en herschikken. Je kunt eenvoudig je ontwerpen naar je hand zetten, zonder dat je alles opnieuw hoeft te doen. Ideaal voor als je de compositie van je ontwerp wilt verfijnen of elementen wilt uitlichten voor maximale impact. En als je van gedachten verandert? Geen probleem, Magic Grab maakt aanpassingen kinderspel.
Deze Canva AI-tool is handig voor:
  • Het herpositioneren van elementen in je ontwerpen voor de perfecte lay-out.
  • Het aanpassen van compositie zonder opnieuw te hoeven beginnen.
  • Het dynamisch wijzigen van ontwerpcomponenten voor A/B-testen in marketingcampagnes.

Magic Expand

Magic Expand is dé tool voor als je afbeelding net dat beetje extra ademruimte nodig heeft. Deze tool is een uitkomst voor het uitbreiden van bijvoorbeeld landschappen of achtergronden, waardoor je ontwerpen een gevoel van oneindigheid krijgen. Gebruik het om je canvas te vergroten en je ontwerp een nieuwe dimensie te geven. Het is de perfecte oplossing voor wanneer je visie breder is dan je huidige frame.
Deze Canva AI-tool is handig voor:
  • Het uitbreiden van de achtergrond van een afbeelding voor meer ruimte.
  • Het aanpassen van de canvasgrootte zonder de kwaliteit van de voorgrond te verliezen.
  • Het creëren van bredere achtergronden voor banners of headers.

Magic Morph

Magic Morph biedt een unieke manier om met tekst te spelen, door het om te zetten in verschillende vormen en stijlen. Het verandert eenvoudig de esthetiek van je woorden, perfect voor het toevoegen van een creatieve flair aan je marketingmaterialen of social media posts. Met Magic Morph wordt elke tekst een kans om je merkpersoonlijkheid te versterken.
Deze Canva AI-tool is handig voor:
  • Het omvormen van tekst en elementen voor unieke grafische ontwerpen.
  • Het experimenteren met verschillende stijlen en vormen in je visuals.
  • Het verfrissen van standaardontwerpen met een touch of AI magic.

Magic Write

Worstel je wel eens met het vinden van de juiste woorden? Magic Write is je go-to AI-schrijfassistent die je helpt bij het vormen van pakkende koppen, beschrijvingen of zelfs hele stukken tekst. Dit is ideaal voor die momenten waarop inspiratie moeilijk te vinden is en je een duwtje in de rug nodig hebt om je creatieve sappen te laten stromen. Magic Write is je partner in het creatieve proces, altijd klaar om je gedachten te vertalen in woorden. Canva is er in 190 talen, dus wereldwijd te gebruiken.
Deze Canva AI-tool is handig voor:
  • Het genereren van creatieve teksten voor social media posts, blogs of advertenties.
  • Het overwinnen van schrijversblok met AI-gegenereerde ideeën.
  • Het consistent houden van je merkstem over verschillende platforms.

Magic Design

Dankzij Magic Design kun je ontwerpen maken met minimale inspanning, maar maximale impact. Deze AI-tool van Canva neemt je basismateriaal en transformeert het in een reeks professioneel uitziende ontwerpen. Perfect voor als je snel verschillende opties wilt verkennen of wanneer je inspiratie nodig hebt voor je volgende project. Het is alsof je een oneindige bron van creatieve inspiratie tot je beschikking hebt.
Deze Canva AI-tool is handig voor:
  • Het snel creëren van ontwerpen gebaseerd op je eigen foto's of ideeën.
  • Het verkennen van verschillende lay-outopties zonder vanaf nul te beginnen.
  • Het aanpassen van bestaande templates aan je unieke merkstijl.

Magic Animate

Breng je ontwerpen tot leven met Magic Animate. Deze AI-tool van Canva voegt beweging toe aan je ontwerpen, waardoor ze meer aandacht trekken en memorabeler worden. Gebruik het om de dynamiek van je presentaties, social media posts of advertenties te verhogen. Met Magic Animate is elke slide, elke afbeelding en elk woord een uitnodiging om te blijven kijken.
Deze Canva AI-tool is handig voor:
  • Het toevoegen van animatie aan je ontwerpen voor meer engagement.
  • Het verlevendigen van presentaties of social media posts.
  • Het creëren van dynamische advertenties of website-elementen.

Instant Presentations

Met Instant Presentations kun je in een oogwenk volledige presentaties genereren, gebaseerd op een simpele prompt. Dit is de ideale oplossing voor die last-minute meetings of wanneer je snel een indrukwekkende presentatie in elkaar moet zetten. Het neemt de stress weg van het voorbereidingsproces en laat je schitteren. Bovendien biedt het een geweldige kans om je presentatievaardigheden naar een hoger niveau te tillen zonder dat je uren hoeft te zwoegen aan het ontwerp.
Deze Canva AI-tool is handig voor:
  • Het snel opzetten van presentaties met behulp van een enkele prompt.
  • Het ontwerpen van professioneel uitziende slides zonder design ervaring.
  • Het efficiënt voorbereiden van last-minute presentaties voor meetings of pitches.

Pas net begonnen

Met de razendsnelle vooruitgang in AI-technologie, staat het vast dat we nog maar aan het begin staan van wat er mogelijk is met Canva AI-tools. Heb jij al een favoriete AI-functie in Canva? Of misschien een idee voor een tool die je graag zou zien? Deel je gedachten en wensen, wie weet wat de toekomst in petto heeft!
Canva Pro is er al vanaf € 11,99 per maand, per persoon waarbij je toegang krijgt tot alle AI-functionaliteiten. Canva zelf is ook gratis uit te proberen.
Andere software die je met behulp van AI helpt om je creativiteit tot leven te brengen:
  1. DALL-E
  2. Midjourney