Dit AI aandeel kan binnenkort fors gaan stijgen

Nieuws
door Thomas
zondag, 28 juli 2024 om 10:00
ai aandelen en de amerikaanse beurskoersen
Ondanks de recente daling van veel kunstmatige intelligentie (AI) aandelen, hebben veel goed gepresteerd de afgelopen maanden. Een aandeel in het specifiek lijkt veel potentie te bieden. Zo heeft het technologiebedrijf Qualcomm na een indrukwekkende stijging een terugval ervaren van 20% sinds het hoogtepunt in juni. De aanstaande publicatie van de derde kwartaalcijfers op 31 juli zou echter een positieve ommekeer kunnen betekenen.

Verwachte groei AI smartphone markt

In het tweede kwartaal van 2024 rapporteerde Qualcomm stabiele inkomsten van $9,4 miljard, met de handsetdivisie, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en verkoop van mobiele telefoons, die $6,2 miljard bijdroeg. Bijna twee derde van Qualcomm's inkomsten is afkomstig van de verkoop van smartphonechips en is een cruciale onderdeel van het bedrijf.
De smartphone markt vertoont tekenen van herstel met een verkoopstijging van 7,8% in het eerste kwartaal en 6,5% in het tweede kwartaal van 2024. Volgens onderzoeksplatform International Data Corporation (IDC) zullen de leveringen van smartphones met generatieve AI functionaliteiten naar verwachting 234 miljoen eenheden bereiken in 2024, wat 19% van de totale markt vertegenwoordigt.
Qualcomm profiteert specifiek van de sterke adoptie van AI smartphones in China, waar premium apparaten van merken als Xiaomi, OnePlus, Vivo en Huawei in populariteit toenemen. Eind 2023 had Qualcomm een marktaandeel van 23% in de smartphone processor markt. Opmerkelijk is dat Xiaomi en Vivo een aanzienlijke groei in hun smartphone verzendingen zagen, respectievelijk 27% en 22%, wat positief is voor Qualcomm.

Toekomstverwachtingen

Voor het derde kwartaal voorspelt Qualcomm een omzet van $9,2 miljard, wat neerkomt op een jaar-op-jaar groei van 9%. Analisten verwachten een winst van $2,25 per aandeel bij een omzet van $9,21 miljard. De sterke groei in AI smartphone verzendingen kan Qualcomm helpen de verwachtingen van Wall Street te overtreffen.
Op lange termijn voorspelt IDC dat de verzendingen van AI smartphones zullen stijgen van 234 miljoen eenheden in 2024 naar 912 miljoen eenheden in 2028, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 78% vanaf 2023. Deze vooruitzichten ondersteunen een positief toekomstbeeld voor Qualcomm.